Η απάντηση του Εκόνγκ στα σενάρια: «Δεν είμαι εκτός Copa Africa»

Εκόνγκ

i

© Intime

Η απάντηση του Εκόνγκ στα σενάρια: «Δεν είμαι εκτός Copa Africa»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:25 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 14.08.2024

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Τροστ Εκόνγκ, ενημέρωσε πως επιστρέφει στις προπονήσεις με την Εθνική Νιγηρίας παρά τον τραυματισμό του.

Ολοκληρώθηκε η δράση στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη Νιγηρία του Τροστ Εκόγνκ να επικρατεί με 1-0 της Γουινέα - Μπισάου. Οι Νιγηριανοί πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ αναμένονται οι εξετάσεις του για να διαπιστωθεί αν θα συμμετάσχει στα επόμενα παιχνίδια.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο ίδιος, μίλησε για την επιστροφή του. «Δεν είμαι εκτός τουρνουά. Γίνομαι καλύτερα, ψάχνω να επιστρέψω στις προπονήσεις μεθαύριο (σ.σ Τετάρτη)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γουινέα Μπισάου το πάλεψε αρκετά και έβαλε δύσκολα στη Νιγηρία, η οποία όμως προηγήθηκε χάρη σε ένα αυτογκόλ του Σαγκαντέ στο 36ο λεπτό. Οσίμεν και Άινα πέτυχαν δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, τα οποία ακυρώθηκαν ύστερα από την παρέμβαση του VAR.

Με τη νίκη αυτή, η Νιγηρία προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, πίσω από την Ισημερινή Γουινέα. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (27/01) με τον αντίπαλο να παραμένει προς το παρόν άγνωστος.