Δεν… υπάρχει αυτό που συμβαίνει με τον Ελ Κααμπί!

Δεν… υπάρχει αυτό που συμβαίνει με τον Ελ Κααμπί!

Διονύσης Βερβελές 14:39 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 28.08.2024

Το όριο του οφσάιντ και η τέχνη του επιθετικού του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί...

Αρκετή συζήτηση έγινε για το γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με την Καλλιθέα και πήρε τη νίκη με 2-1. Αυτό δηλαδή που σημείωσε ο Γιάρεμτσουκ, το οποίο ήταν και το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Επί της ουσίας ο Ουκρανός φορ χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να σκοράρει. Μπήκε στο ματς στο 69' και το γκολ του ναι μεν κατοχυρώθηκε στο 79', αλλά την μπάλα στα δίχτυα ο Γιάρεμτσουκ την έστειλε στο 77' και μέτρησε μετά από την εξέταση του VAR.

Η φάση εξετάστηκε από το VAR γιατί ο πρώτος βοηθός σήκωσε τη σημαία του, αμέσως μάλιστα, για οφσάιντ του Ελ Κααμπί ο οποίος μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά το μακρινό γέμισμα του Στάμενιτς. Ο Μαροκινός έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στον Γιάρεμτσουκ ο οποίος και την έστειλε στα δίχτυα για τη νίκη με 2-1. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ και άρχισε η εξέταση του VAR. Εκεί όπου διαπιστώθηκε πως ο Ελ Κααμπί δεν ήταν εκτεθειμένος, διότι έστω και στο… νήμα τον κάλυπτε αμυντικός της Καλλιθέας και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που ο Ελ Κααμπί έπαιξε στο όριο και δικαιώθηκε. Φαίνεται πως είναι μία τακτική του και ξέρει πολύ καλά να καλύπτεται και με τη βοήθεια του VAR είναι πάντα που στο τέλος αυτός πανηγυρίζει. Το έκανε με την Άστον Βίλα τόσο στην Αγγλία όσο και στο Καραϊσκάκη, το έκανε και τώρα με την Καλλιθέα.

Και φυσικά, το έκανε και στο μεγάλο τελικό με την Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη διαφορά τότε ότι δεν είχε σηκωθεί σημαία.

Στα προηγούμενα ματς σκόραρε, ενώ τώρα ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε την ασίστ για το γκολ της νίκης. Είναι παίκτης ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το «πέταγμα» που έχει και για αυτό παίζει στο όριο του οφσάιντ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής του έχει βγει μια χαρά τόσο για τον ίδιο όσο όμως και για τον Ολυμπιακό. Και δεδομένα, «εκθέτει» σε μεγάλο βαθμό, πολλούς βοηθούς…

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!