Η σημασία του γκολ του Ελ Κααμπί

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

Αγιούμπ Ελ Κααμπί/©Intime

Η σημασία του γκολ του Ελ Κααμπί

Διονύσης Βερβελές 21:35 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 14.08.2024

Ο Μαροκινός σκόραρε μετά από δύο μήνες, αλλά ο Μαρτίνεθ βλέπει Γιόβετιτς για Γερμανία...

Δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή στα γκολ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός μπήκε αλλαγή στη θέση του Γιόβετιτς κόντρα στον Παναιτωλικό και λίγα λεπτά μετά, με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο διαμορφώνοντας και το τελικό 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαροκινός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» είχε συνολικά οκτώ παιχνίδια να σκοράρει, τρία στην Ευρώπη με Γουέστ Χαμ (εντός και εκτός έδρας) και με Μπάτσκα Τόπολα (εκτός), ενώ στην Ελλάδα έμεινε χωρίς γκολ κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό (δεν ολοκληρώθηκε το ματς), ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Σε όλα αυτά τα ματς έπαιξε είτε βασικός είτε ως αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το κατάφερε απέναντι στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και αυτό ήταν κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο. Φαινόταν από τη στάση που είχε στα αποδυτήρια, αλλά και με το χαμόγελο που έφυγε από το γήπεδο. Το χάρηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι σκόραρε και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια ο Μαροκινός που ήταν ντεφορμέ εδώ και καιρό… Δεν παράγει βέβαια και τις ίδιες φάσεις ο Ολυμπιακός για να είμαστε δίκαιοι.

27 Σεπτέμβρη σκόραρε με τον Άρη ο Ελ Κααμπί, δύο μήνες μετά, στις 25 Νοέμβρη, πανηγύρισε ξανά γκολ του, με τον Παναιτωλικό.

Γιόβετιτς για βασικός

Παρά το γκολ που σημείωσε ο Ελ Κααμπί με τον Παναιτωλικό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δε φαίνεται ότι θα αλλάξει τα πλάνα του ενόψει του ματς στη Γερμανία με τη Φράιμπουργκ. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός είναι να βάλει ξανά τον Στέφαν Γιόβετιτς βασικό στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League.

Κώστας Φορτούνης: Καιρός από «ερυθρόλευκος» να ξαναγίνει ΚΑΙ «γαλανόλευκος»!

Κώστας Φορτούνης: Καιρός από «ερυθρόλευκος» να ξαναγίνει ΚΑΙ «γαλανόλευκος»!

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό ο «μαέστρος» του Ολυμπιακού μας θύμισε για μια ακόμη φορά πόσο ξεχωριστός είναι στο παιχνίδι του, στα πλέι οφ του Μαρτίου όλοι οι καλοί (θα πρέπει να) χωράνε στην εθνική ομάδα!

Άλλωστε ο Μαυροβούνιος είναι σε καλή κατάσταση και αυτό το έχει δείξει τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική του ομάδα στα πρόσφατα παιχνίδια, όπου είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Οπότε φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι και ο βασικός επιθετικός των «ερυθρόλευκων». Ίσως και γιατί του ταιριάζει αυτό το ματς, έχει παίξει και στην Μπουντεσλίγκα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχει ο Ολυμπιακός στον πάγκο του έναν επιθετικό αποτελεσματικό, όπως είναι ο Ελ Κααμπί αρκεί φυσικά να δείξει πως όντως βγήκε από τη δική του αστοχία…