Ούτε ο Κριστιάνο, ούτε ο Μπενζεμά: Το μυθικό ρεκόρ που έσπασε ο Ελ Κααμπί με το «χρυσό» γκολ στον τελικό (vids)

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

©Intime

Ούτε ο Κριστιάνο, ούτε ο Μπενζεμά: Το μυθικό ρεκόρ που έσπασε ο Ελ Κααμπί με το «χρυσό» γκολ στον τελικό (vids)

Κώστας Τόπας 08:56 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 30.05.2024

Ο τρομερός Αγιούμ Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία με το «χρυσό» γκολ που πέτυχε κόντρα στη Φιορεντίνα και χάρισε στον Ολυμπιακό το τρόπαιο του Conference League.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έγραψε ιστορία! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «λύγισε» τη Φιορεντίνα στον τελικό, με τον «killer» Ελ Κααμπί να βάζει την υπογραφή του για ακόμη μία φορά.

Ο Μαροκινός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα τελευταία λεπτά με μία εντυπωσιακή κεφαλιά κι έκρινε την αναμέτρηση, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το Conference. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και όλο το σταφ. Είμαι πολύ χαρούμενος, συγκινημένος και ευτυχισμένος και σημαίνει πολλά για εμάς», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.

«Συνηθίζω να προσπαθώ να βάλω γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Όταν το έκανα με τη Μακάμπι γύρισα και είπα στην ομάδα ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που σημειώνει 11 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες σε μία σεζόν.

Με αυτό τον τρόπο, ο Μαροκινός έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2016/17, Champions League), Καρίμ Μπενζεμά (2021/22, Champions League) και Ρανταμέλ Φαλκάο (2010/11, Europa League).

Περισσότερα γκολ έχουν πετύχει μόνο ο Ρανταμέλ Φαλκάο (18, 2010/11), ο Στεφάν Γκιβάρς (1997/98) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (17, 2013/14). Ο «CR7» έχει πετύχει επίσης 16 γκολ πριν από οκτώ σεζόν. Η καλύτερη επίδοση του Λιονέλ Μέσι ήταν 14 γκολ και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τα 15.

Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι το σημείο που πέτυχε ο Ελ Κααμπί το γκολ για τον Ολυμπιακό με το οποίο χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο του Conference League είναι το πιο αργό χρονικά (115,16ο λεπτό) που έχει σημειωθεί σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2010 και τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Φούλαμ που κρίθηκε με γκολ του Ντιέγκο Φορλάν στο 115,36ο λεπτό.