Στην καλύτερη ενδεκάδα των Αφρικανών που παίζουν στην Ευρώπη ο Ελ Κααμπί

Ελ Κααμπί

i

©Intime

Στην καλύτερη ενδεκάδα των Αφρικανών που παίζουν στην Ευρώπη ο Ελ Κααμπί

Sportal newsroom 18:45 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Μία γαλλική ιστοσελίδα έβαλε τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών που παίζουν στην Ευρώπη για την τελευταία εβδομάδα (26 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου).

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει ξεκινήσει δυναμικά την πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό. Έχει σκοράρει ήδη εννέα γκολ σε δώδεκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, πέντε εξ αυτών στο πρωτάθλημα, δύο στα προκριματικά του Europa League και άλλα δύο στους ομίλους. 

Ο Μαροκινός μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ στη Super League μαζί με τον Μορόν του Άρη. Είναι η πρώτη επιλογή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα βγει από αυτή. Ο 30χρονος λοιπόν είχε μια ατομική διάκριση αυτή την εβδομάδα. 

Η γαλλική ιστοσελίδα "tv5monde.com", έβγαλε την καλύτερη ενδεκάδα Αφρικανών που αγωνίζονται στην Ευρώπη για την τελευταία ενδεκάδα (26 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου) και ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» είναι μέσα σε αυτή. Σε αυτό το διάστημα ο Μαροκινός σκόραρε δύο τέρματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στη νίκη της ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με 4-1. 

Στην ενδεκάδα λοιπόν είναι στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Νιγηριανό φορ της Μονπελιέ, Ακόρ Άνταμς

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Μορί Ντιαό (Σενεγάλη – Κλερμόν)- Σεϊκ Ουμάρ Κονατέ (Μάλι – Κλερμόν), Γιουνίς Αμπντελχαμίντ (Μαρόκο - Ρεμς), Αλεξάντερ Τζικού (Γκάνα - Φενέρμπαχτσε), Μοχάμεντ Αμπνταλά (Κομόρες - Λωζάνη-Ουσί)- Ιλιμάν Ντιαγέ (Σενεγάλη - Μαρσέιγ), Πατέ Σις (Σενεγάλη - Ράγιο Βαγιεκάνο), Μάρσαλ Μουνέτσι (Ζιμπάμπουε - Ρεμς), Λοϊκ Λαπουσέν (Μαδαγασκάρη - Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ)- Αγιούμπ Ελ Κααμπί (Μαρόκο – Ολυμπιακός), Ακόρ Άνταμς (Νιγηρία – Μονπελιέ)