«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)

Ελ Κααμπί

i

© Intime

«Έσεεεεε, γκολ, γκολ, γκολ»: Προκαλούν... ανατριχίλα οι περιγραφές στο γκολ του Ελ Κααμπί από τα ξένα ΜΜΕ (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:34 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 01.06.2024

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα προκάλεσε... έκρηξη στην κερκίδα, αλλά όχι μόνο. Οι σπίκερ των ξένων ΜΜΕ πανηγύρισαν εξίσου έξαλλα το τέρμα του Μαροκινού, το οποίο χάρισε στους Πειραιώτες το UEFA Europa Conference League.

Τέσσερα δευτερόλεπτα μεσολάβησαν από τη σέντρα του Έσε μέχρι το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. Τέσσερα δευτερόλεπτα που θα μνημονεύονται για μία αιωνιότητα, αφού αυτό το τέρμα χάρισε στον σύλλογο του Πειραιά το Europa Conference League. Το πρώτο του Europa Conference League και κατ' επέκταση το πρώτο διασυλλογικό ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά ποτέ ελληνική ομάδα.

Όσο ο χρόνος περνούσε, ο κόσμος στην «OPAP Arena» άρχισε να αγχώνεται, με δεδομένο πως τα πέναλτι πλησίαζαν στον τελικό και εκεί όλα ήταν 50-50. Όμως ο Ελ Κααμπί βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και πήρε την κεφαλιά «ψαράκι», σκοράροντας για το 1-0. Όταν η μπάλα ακούμπησε το δίχτυ, οι πανηγυρισμοί προκάλεσαν... σεισμό στο γήπεδο, με τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» να ζητωκραυγάζουν έντονα για το τέρμα.

Ωστόσο δεν ήταν οι μόνοι! Στο γήπεδο, εκτός από τους 27 χιλ. οπαδούς, βρισκόταν και εκατοντάδες εκφωνητές, με τα ΜΜΕ όλου του κόσμου να στρέφουν την προσοχή τους στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. Μετά την επίτευξη του τέρματος, λοιπόν, πανηγύρισαν εξίσου έξαλλα το γκολ του Ελ Κααμπί, μένοντας άναυδοι με το τέρμα που πέτυχε ο Μαροκινός. Αρκετοί, μάλιστα, παρά το γεγονός πως χρόνος υπήρχε για την ισοφάριση, έσπευσαν να... χαρίσουν το τρόπαιο στους «ερυθρόλευκους».

Θυμίζουμε πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν και ο MVP της φετινής διοργάνωσης, με τον τίτλο να του απονέμεται δίκαια. Πέρα από το νικητήριο γκολ κόντρα στη Φιορεντίνα στον τελικό της «OPAP Arena», σημείωσε συνολικά 11 τέρματα στην πορεία των «ερυθρόλευκων» προς το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μάλιστα, ο ίδιος προσπέρασε Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού αποτέλεσε τον πρώτο παίκτη που πετυχαίνει τόσα γκολ σε νοκ - άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δείτε πως περιέγραψαν το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί οι σπίκερς από όλον τον κόσμο:

Η αραβική περιγραφή:

Η τουρκική περιγραφή:

Η αγγλική περιγραφή:

Η γαλλική περιγραφή:

Η αμερικανική περιγραφή: