«Ελεύθεροι και ωραίοι»: Η λίστα με τα πέντε «καυτά» ονόματα που παραμένουν χωρίς ομάδα

«Ελεύθεροι και ωραίοι»: Η λίστα με τα πέντε «καυτά» ονόματα που παραμένουν χωρίς ομάδα

Sportal newsroom 10:10 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:05 - 21.07.2024

Ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών και κάθε μέρα ένα νέο μεταγραφικό σενάριο βλέπει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι λίγα τα «καυτά» ονόματα ποδοσφαιριστών που παραμένουν χωρίς ομάδα και αναζητούν την επόμενη ποδοσφαιρική τους «Ιθάκη».

Το καλοκαίρι αναμένετε να έχει μεγάλο ενδιαφέρων καθώς πολλά από τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παραμένουν ελεύθερα στο μεταγραφικό παζάρι και αναζητούν τη επόμενη στάση στην καριέρα τους.

Πάμε να δούμε τις κορυφαίες περιπτώσεις παικτών που παραμένουν χωρίς ομάδα.

No 1: Άντριεν Ραμπιό 

Ο Αντριέν Ραμπιό στα 29 του χρόνια έκανε 212 εμφανίσεις με την ομάδα της Γιουβέντους στην Serie A την περασμένη σεζόν μετά την υπογραφή του από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2019. Ο Γάλλος μέσος παραμένει χωρίς ομάδα μετά την λήξη των υποχρεώσεων του με την Εθνική Γαλλίας για το Euro 2024,

Ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, Κριστιάνο Τζιουντόλι, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:
«Το συμβόλαιο του Ραμπιό έχει λήξει. Του ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο μέλλον, επαγγελματικό και προσωπικό».

Ο Ραμπιό κέρδισε έναν τίτλο Serie A, δύο Κύπελλα Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τορίνο. Έπαιξε πέντε φορές στο Euro 2024 όπου η Γαλλία αποκλείστηκε νικήτρια της διοργάνωσης Ισπανία στους ημιτελικούς.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια €.

No 2: Μέμφις Ντεπάι

Ο Μέμφις Ντεπάι μετά την λήξη της συνεργασίας του με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ηλικία 30 ετών παραμένει χωρίς ομάδα.

Ο Ολλανδός μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην επιθετική γραμμή. Την προηγούμενη σεζόν σκόραρε εννέα φορές με την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένας παίκτης που έχει συνδεθεί το όνομα του με την Μίλαν σχεδόν σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Έτσι και φέτος υπάρχει ειδύλλιο μεταξύ των δύο χωρίς ακόμα να έχουμε «happy end».

Με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας για λογαριασμό του Euro 2024 φέτος πέτυχε 1 γκολ, και 1 ασίστ σε σύνολο έξι αγώνων όπου έλαβε μέρος.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια €.

Νο 3 Άντονι Μαρσιάλ:

Ο Γάλλος επιθετικός έμεινε φέτος ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρώντας από το Ολντ Τράφορντ έπειτα από 9 χρόνια παρουσίας και αναζητεί την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, δίχως ωστόσο να έχει έρθει σε συμφωνία μέχρι στιγμής με κάποιον σύλλογο.

Η Κόμο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην Serie A έπειτα από τον φετινό προβιβασμό της και καλείται να ενισχυθεί κατάλληλα για να ανταποκριθεί στις καινούργιες απαιτήσεις, με τον Σεσκ Φάμπρεγκας να έχει ήδη επιλέξει ένα δυνατό όνομα για τη γραμμή κρούσης και συγκεκριμένα τον Άντονι Μαρσιάλ.

Με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χρόνια παρουσίας του στην Πρέμιερ Λίγκ, ο Μαρσιάλ σημείωσε 209 συμμέτοχές 63 γκολ και 27 ασίστ.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια €.

Νο 4: Μάρκο Ρόις

Ο 35 χρόνος μέσος έπαιζε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ , σε σύνολο 424 αγώνες ο Ρόις πέτυχε 168 γκολ και 128 ασίστ, ενώ υπηρέτησε ως αρχηγός από 2018 έως το 2024. Στο τέλος της σεζόν συμφωνήθηκε αμοιβαία να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και με αυτό τον τρόπο αποχαιρέτησε τον σύλλογο μετά από 12 χρόνια από την επιστροφή του το 2012.

H LA Galaxy φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Γερμανού αστέρα, ο οποίος επί του παρόντος παραμένει ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην «μακρά» καριέρα του.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια €.

No 4: Νταβίντ ντε Χέα

Ο πολύπειρος πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ ντε Χέα, επίσημα δεν έχει δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και παραμένει ελεύθερος στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Νταβίντ ντε Χέα πραγματοποίησε 545 επίσημες εμφανίσεις για τους Κόκκινους Διαβόλους από τότε που πήγε στην Αγγλία το μακρινό 2011. Η τελευταία του παράσταση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας , τον οποίο έχασε 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ στις 3 Ιουνίου 2023 .

Ωστόσο, το μέλλον του παραμένει άγνωστο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας απέρριψε τη Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη σεζόν. Ίσως ο ίδιος να ετοιμάζει βαλίτσες για να αγωνιστεί μακριά από την Ευρώπη, καθώς ανέβασε και ένα αινιγματικό post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, με μια κλεψύδρα που φτάνει στο τέλος της. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα είναι η αρχή της επιστροφής του Ισπανού στη ενεργό δράση.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια €.

Νο5: Αντρέ Γκόμες

Ο Αντρέ Γκόμες είναι ο τελευταίος της λίστας, έφυγε από το Γκούντισον Πάρκ μετά την λήξη το συμβόλαιό του στο τέλος της περσινής σεζόν με την Έβερτον. Μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερος στο μεταγραφικό παζάρι και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως ανέφερε Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Έβερτον Kevin Thelwell: «Ο Αντρέ δεν μπόρεσε να σταθεί στις απαιτήσεις της Έβερτον μετά την ένταξη του στην ομάδα μας μετά από το πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα το 2018. Δικαίως για τους οπαδούς μας ήταν μια καλή μεταγραφή βάση ονόματος».

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια €.