«Συναγερμός» στην Αγγλία με τον τραυματισμό του Κέιν ενόψει Ελλάδας

Ο Χάρι Κέιν με τη φανέλα της Μπάγερν - Φωτ. IMAGO

«Συναγερμός» στην Αγγλία με τον τραυματισμό του Κέιν ενόψει Ελλάδας

Κώστας Τόπας 10:13 - 07.10.2024

Ο Χάρι Κέιν αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα της Μπάγερν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η συμμετοχή του στον αγώνα της Αγγλίας με την Ελλάδα για το Nations League είναι αμφίβολη.

Ο Χάρι Κέιν αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 3-3 της Μπάγερν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά από ένα χτύπημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άγγλος φορ χρειάστηκε να περάσει εκτός αγώνα εξαιτίας ενός προβλήματος στο δεξί του πόδι.

Η Αγγλία παίζει με την Ελλάδα (10/10, 21:45) και τη Φινλανδία (13/10, 19:00) στο Nations League κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αλλά η φυσική κατάσταση του Κέιν θα πρέπει τώρα να παρακολουθείται στενά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να παίξει ρόλο στα παιχνίδια των «Τριών Λιονταριών», υπό τον Λι Κάρσλεϊ.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Κέιν, ο προπονητής της Μπάγερν, Βινσέντ Κομπανί, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε τι έχει ο Κέιν. Ελπίζουμε να μην είναι τίποτα σοβαρό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ουπαμεκανό. Αυτή η εβδομάδα ήταν ένα πραγματικό τεστ για την ομάδα μας για να δούμε πόσο κυρίαρχοι μπορούμε να είμαστε απέναντι σε αυτές τις ομάδες τρεις φορές την εβδομάδα».

Το ισόπαλο 3-3 της Μπάγερν την αφήνει στην κορυφή της Bundesliga και εξακολουθεί να είναι αήττητη εντός έδρας αυτή τη σεζόν, αν και είναι πλέον ισόβαθμη με την Λειψία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν το προβάδισμα στο σκορ, τον Κιμ να βρίσκει δίχτυα στο 15ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Μίλερ. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε πολύ. Στο 22' έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Μάρμους, ενώ ο ίδιος στο 36' «σέρβιρε» τον Εκιτικέ για να κάνει εκείνος την ολική ανατροπή. Βέβαια, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού ο Ουπαμεκανό έγραψε το 2-2 του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 53' ο Ολίζ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, κάνοντας την ανατροπή στην ανατροπή, αλλά η Άιντραχτ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Στο 90+4' ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, Μάρμους, βρήκε ξανά δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.