Η απίθανη Ελλάδα εκτοξεύτηκε στην 22η θέση και είναι φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο – Το ranking της Εθνικής στη FIFA
i

©intime

Η απίθανη Ελλάδα εκτοξεύτηκε στην 22η θέση και είναι φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο – Το ranking της Εθνικής στη FIFA

Γιώργος Σακελλαρίου 01:22 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 01:24 - 11.10.2024

Η Εθνική ανέβηκε στην 22 θέση στο ranking της FIFA, ενώ πλέον είναι το φαβορί για την πρωτιά εναντίον της Αγγλίας.

Η Ελλάδα με την τεράστια νίκη κόντρα στην Αγγλία, μέσα στο Γουέμπλεϊ, αύξησε τις πιθανότητες για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League.

Αν η Εθνική πάρει την πρώτη θέση, τότε θα έχει ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η Ελλάδα, ωστόσο, με την εκπληκτική εμφάνιση και νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας, με τις γκολάρες του Παυλίδη, εκτοξεύτηκε στην 22ή θέση με 1481 βαθμούς, όσους έχει και η Ρουμανία. Η Ελλάδα πρόσθεσε 12 βαθμούς στο ranking της FIFA, ενώ η Νορβηγία που ακολουθεί πήρε 8 και έφτασε τους 1480. Αντίθετα, η Τσεχία έπεσε 24η με 1473.

Η Σκωτία μας απειλεί και είναι 25η με 1462, αλλά αν η Ελλάδα νικήσει Ιρλανδία, Φινλανδία, ό,τι κι αν γίνει με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ σε έναν μήνα, πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω απότην 24η θέση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει θεωρητικά έναν μόνο πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Αν και στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν και ομάδες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Ελβετία, που δεν τρομάζουν την Εθνική του Γουέμπλεϊ. Δηλαδή, έναν πιο βατό δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος των ομίλων στα προκριματικά παίρνει το εισιτήριο για το Μουντιάλ και οι δεύτεροι με τους πρώτους των ομίλων στο Nations League, θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία.

Δείτε που βρίσκεται η Εθνική στο ranking της FIFA.

Σε σελίδα επίσης που υπολογίζει μετά τα αποτελέσματα τις πιθανότητες πρωτιάς για κάθε ομάδα, η Ελλάδα είναι πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο, έναντι της σπουδαίας Αγγλίας! Η Ελλάδα έχει 68% πιθανότητες για την πρωτιά και 32% για τη δεύτερη θέση.

Η Αγγλία, αντίθετα, έχει πλέον 32% πιθανότητες για να τερματίσει αυτή στην κορυφή του ομίλου.

Η ανατριχιαστική ομιλία του Μπακασέτα στα αποδυτήρια πριν από το ματς με την Αγγλία (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

00:43 - 11.10.2024

Η ανατριχιαστική ομιλία του Μπακασέτα στα αποδυτήρια πριν από το ματς με την Αγγλία (vid)

Ο Τάσος Μπακασέτας πριν από το παιχνίδι με την Αγγλία έβγαλε μια ανατριχιαστική ομιλία στα αποδυτήρια, τονίζοντας ότι πρέπει να τιμήσουν τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Δείτε τις πιθανότητες της Εθνικής