Ελλαδάρα με ψυχή και τσαμπουκά καθάρισε και την Ιρλανδία και τίμησε ξανά τον Μπάλντοκ

Ελλαδάρα με ψυχή και τσαμπουκά καθάρισε και την Ιρλανδία και τίμησε ξανά τον Μπάλντοκ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:41 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 13.10.2024

Η Εθνική με νέα καλή εμφάνιση νίκησε 2-0 την Ιρλανδία, με γκολ των Μπακασέτα, Μάνταλου και παρέμεινε στην κορυφή.

Αυτή η Εθνική έχει μπροστά της ένα χρυσό μέλλον.

Το 2-0 επί της Ιρλανδίας, είναι η τέταρτη σερί νίκη για την ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στον δεύτερο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League.

Η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα, αλλά και πάλι μπροστά σε 31.000 οπαδούς, η Ελλαδάρα δεν πτοήθηκε ούτε όταν σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες. Με γκολ των Μπακασέτα, Μάνταλου λύγισε τους μαχητικούς Ιρλανδούς και στο ΟΑΚΑ στις 14 Νοεμβρίου με την Αγγλία, θα παίξει την πρωτιά στον όμιλο. Ένας βαθμός είναι αρκετός και είναι ικανή να τον κατακτήσει.

Έτσι, η Ελλάδα που και πάλι σε σημαντικό διάστημα του αγώνα, έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, έκανε τον κόσμο της να νιώθει περήφανος και τίμησε και σε ελληνικό έδαφος με τον καλύτερο τρόπο τον αδικοχαμένο Τζορτζ.Μπάλντοκ.

Μεγάλες ευκαιρίες η Εθνική

Η Εθνική με την στήριξη του κόσμου μπήκε δυνατά, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στου Ιρλανδούς.

Στο 5’ από λάθος απομάκρυνση του Κουρμπέλη, ο Φέργιουσον βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά το δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, η Ελλάδα πήρε τον απόλυτο έλεγχο κι άγγιξε το γκολ σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις. Στον 8’ έπειτα από ωραία συνεργασία το δεξί σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 11’ σουτ του Παυλίδη κόντραρε και στη συνέχεια ο Μασούρας εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή, αλλά απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Κέλεχερ. Στο 13’ δύο συνεχόμενα σουτ του Μασούρα εντός περιοχής κόντραραν στα σώματα των Ιρλανδών και στο 17’ σέντρα του Τζόλη από αριστερά, η κεφαλιά του Μασούρα έφυγε άουτ.

Στο 19’ έκανε τρομερή ντρίμπλα ο Μπακασέτας κι εκτέλεσε με το δεξί, απέκρουσε δύσκολα με το πόδι ο Κέλεχερ, η μπάλα κόντραρε στον Παυλίδη κι επέστρεψε στην αγκαλιά του Ιρλανδού γκολκίπερ.

Στο 25’ ο Τζόλης πάτησε για τον Παυλίδη, όμως, το αριστερό σουτ εντός περιοχής κόντραρε σε κόρνερ. Στο 29’ νέα καλή ανάπτυξη ο Γιαννούλης μόνος του αριστερά έκανε το πλασέ κι έδιωξε πάλι με τα πόδια ο Κέλεχερ, στην τρίτη σημαντική του απόκρουση.

Από το ημίωρο κι έπειτα η Ιρλανδία έπαιξε με τα νεύρα των παικτών. Με φάουλ στη μεσαία γραμμή, μ’ έξυπνες καθυστερήσεις και βαθιές μπαλιές, πήγε το ματς στη δύναμη και ροκάνισε τον χρόνο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς να επιτρέψει άλλη φάση στην Εθνική.

Γκολάρα ο Μπακασέτας

Η Ελλάδα μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ ο Κέλεχερ μπλόκαρε το αριστερό σουτ του Μπακασέτα, αλλά δεν έγινε το ίδιο και στο 48’. Ο Τζόλης άλλαξε έξοχα με τον Μπακασέτα, ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε το δεξί σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα βρήκε και στον πεσμένο Σκέιλς και κατέληξε στη δεξιά γωνία για το 1-0! Οι διεθνείς πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ και ο Μπακασέτας ανέμιζε το περιβραχιόνιο στη μνήμη του Μπάλντοκ και στη συνέχεια το φίλησε.

Στο 51’ ο Παυλίδης έστρωσε στον Μασούρα, αλλά το δεξί πλασέ εντός περιοχής βρήκε στον Έλληνα φορ, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση την αριστερή γωνία.

Η Εθνική πλέον αναζητούσε κι ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς και στο 53’ ο Μπακασέτας έστρωσε στον Κουρμπέλη, ωστόσο, το δεξί σουτ από το ημικύκλιο έφυγε άουτ. Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στη συνέχεια δεξιά τον Πέλκα και στο 66’ φάουλ του Μπακασέτα έφυγε άουτ.

Στο 69’ απείλησε η Ιρλανδία. Σε σέντρα από δεξιά, ο Τέιλορ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Γιοβάνοβιτς για να φρεσκάρει την ομάδα πέρασε Δουβίκα και με τον Ζαφείρη σε ρόλο εσωτερικού μέσου, ουσιαστικά γύρισε τον σχηματισμό σε 4-3-3.

Όσο έμενε το ματς στο 1-0, ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του περνώντας σε ρόλο αριστερού χαφ τον Γιαννούλη και μπακ τον Τσιμίκα, ενώ ο Μάνταλος πήγε στον άξονα.

Το τελείωσε ο Μάνταλος!

Οι Ιρλανδοί άφησαν χώρο στο φινάλε, ο Πέλκας στο 90' σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 91' έγινε το 2-0.

Ο Μάνταλος έκλεψε στην πάσα του Κέλεχερ, απέφυγε τον Ιρλανδό τερματοφύλακα κι από πλάγια αριστερά σε κενή εστία σημείωσε το τελικό 2-0.

Ο MVP

Ο Σιώπης κατάπιε χιλιόμετρα. Έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι, όπως και οι Ρότα, Μαυροπάνος, Τζόλης. Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι και μοιράζονται το βραβείο, ενώ καθοριστικός φυσικά ήταν ο σκόρερ Μπακασέτας κι εξαιρετική οι Γιαννούλης, Μασούρας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γρήγορο γκολ του Μπακασέτα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το ματς και με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης, Κουρμπέλης (82’ Μάνταλος), Τζόλης (82’ Τσιμίκας), Μασούρας (65’ Πέλκας), Μπακασέτας (72’ Ζαφείρης), Παυλίδης (72’ Δουβίκας).

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χόλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’ Σέι (82’ ΜακΑτίρ), Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Νάιτ (73’Μολούμπι), Κάλεν, Σμόντικς, Ογκμπένε (57’ Εμποσέλε), Πάροτ, Φέργκιουσον (57’ Τέιλορ).