Για τον κόσμο, τον Μπάλντοκ και για το 4Χ4 η Ελλάδα κόντρα στην Ιρλανδία

Οι πανηγυρισμοί μετά τη νίκη επί της Αγγλίας

i

©Intime

Για τον κόσμο, τον Μπάλντοκ και για το 4Χ4 η Ελλάδα κόντρα στην Ιρλανδία

Κώστας Τόπας 10:10 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 13.10.2024

Εχοντας ως στόχο το 4Χ4, η εθνική Ελλάδας υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45) την αντίστοιχη της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της League B του Nations League.

Μία νίκη που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) η Ελλάδα. Μέσα στο Γούμπλεϊ και μπροστά στους πέντε χιλιάδες οπαδούς της, η «γαλανόλευκη» πανηγύρισε την επικράτηση εναντίον της Αγγλίας, χάρη στο buzzer - beater που πέτυχε ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Ένα τρίποντο αφιερωμένο στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος «έφυγε» άδικα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών. Πλέον, το ματς κόντρα στους Βρετανούς αποτελεί παρελθόν, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να στρέφει το ενδιαφέρον της στο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Ένας αγώνας επίσης αφιερωμένος στον πρώην αμυντικό, με τους φιλάθλους της επίσημης αγαπημένης να ετοιμάζονται να τον τιμήσουν μέσω της παρουσίας τους στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Χωρίς την εφαρμογή του Gov.gr η είσοδος στο Ελλάδα - Ιρλανδία, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:29 - 12.10.2024

Χωρίς την εφαρμογή του Gov.gr η είσοδος στο Ελλάδα - Ιρλανδία, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση

Ενώ στα ματς της Stoiximan Super League και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων επιβάλλεται η χρήση της εφαρμογής Gov Wallet, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν υποχρεωτικό στο ματς Ελλάδα - Ιρλανδία.

Η «γαλανόλευκη» θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το τρίποντο, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου της στο Nations League. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι... καμίνι, αφού στις κερκίδες του πρόκειται να βρίσκονται πάνω από 30 χιλιάδες φίλαθλοι. Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, το sold - out είναι θέμα χρόνου, καθώς ο πάροχος των εισιτηρίων (σ.σ. η Ticketmaster) άλλαξε την κατάσταση σε «περιορισμένα».

Η πρωτοπόρος Ελλάδα, με μόλις ένα γκολ παθητικό σε τρία ματς (αυτό του Μπέλιγχαμ) θέλει και σήμερα να επικρατήσει για να κάνει ακόμη ένα βήμα για την πρωτιά στον όμιλο. Αμφίβολοι παραμένουν οι Τσιμίκας και Κωνσταντέλιας λόγω ίωσης. Το παιχνίδι ξεκινά στις 21:45 και θα μεταδοθεί από τον Alpha και το Novasports Prime.

«Η Ιρλανδία είναι σοβαρή ομάδα. Το έχω τονίσει πως έχουν αυτό το εθνικό φρόνημα. Παλεύουν στο γήπεδο, σε όλο το 90λεπτο. Το πρώτο ματς που νικήσαμε κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δίκαια νίκησαν την Φινλανδία και έρχονται με καλή ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε αγωνιστικά το ίδιο καλοί και να έχουμε στάνταρ απόδοση. Δεν είναι όλα τα ματς ίδια, αλλά το αυριανό με την Ιρλανδία είναι απαιτητικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Ιρλανδία και συνέχισε λέγοντας:

«Νομίζω ότι δεν υπήρχαν πολλές διαφορές μεταξύ των παιχνιδιών Ιρλανδία - Ελλάδα και Φινλανδία - Ιρλανδία. Είναι μία ομάδα που ψάχνει να αλλάξει το σκορ, μέχρι το τέλος. Για αυτό πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο. Είναι σημαντικό το ποιος από τους δύο θα είναι σε πιο δυνατή κατάσταση».

Οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για την 11αδα:

Βαγγέλης Παυλίδης στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής
Βαγγέλης Παυλίδης - Ιβάν Γιοβάνοβιτς © Intime

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, προκειμένου να την φρεσκάρει και να την προσαρμόσει στον αντίπαλο .Ο Κώστας Κουλιεράκης θα είναι σίγουρα απών καθώς εναντίον της Αγγλίας συμπλήρωσε κάρτες, με τους Παναγιώτη Ρέτσο και Παντελή Χατζηδιάκο να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

Στον άξονα, ο Πέτρος Μάνταλος αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού έχοντας ως παρτενέρ τον Κουρμπέλη, ενώ παίζεται μια θέση ανάμεσα στους Γιώργο Μασούρα και Δημήτρη Πέλκα. Μένει να φανεί βέβαια και σε ποια κατάσταση βρίσκονται ο Κώστας Τσιμίκας και Γιάννης Κωνσταντέλιας, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από ίωση με συμπτώματα φαρυγγίτιδας.

Τον Παυλίδη στην επίθεση αναμένεται να πλαισιώνουν οι Μπακασέτας και Τζόλης, ενώ κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο νεαρός και άπειρος Ολλανδός, Τζόι Κούι, με βοηθούς τους Γιουστ Βαν Ζούιλεν (Ολλανδία), Πάτρικ Ίνια (Ολλανδία). Στο VAR θα είναι ο Κλέι Ρούπερτι.