Πως η κόρη του Φρανκ ντε Μπερ έχει... απαγορεύσει στον διαιτητή του Ελλάδα - Ιρλανδία να σφυρίζει ματς της Φέγενορντ

Οι παίκτες στο Ελλάδα - Ιρλανδία, ο Κόι και η Ρόμι Ντε Μπερ

Πως η κόρη του Φρανκ ντε Μπερ έχει... απαγορεύσει στον διαιτητή του Ελλάδα - Ιρλανδία να σφυρίζει ματς της Φέγενορντ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:17 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 13.10.2024

Ο Τζόι Κόι ορίστηκε από τη UEFA να διαιτητεύει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιρλανδία, για το Nations League. Στον εν λόγω ρέφερι έχει απαγορευτεί να σφυρίζει σε ματς της Φέγενορντ και ο λόγος πίσω από αυτό έχει να κάνει με την κόρη του Φρανκ Ντε Μπερ.

Το βράδυ της Κυριακής (13/10) η Ελλάδα καλείται να δώσει σερί στις νίκες της, υποδεχόμενη στην έδρα της την Ιρλανδία. Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή της αναμέτρησης και αυτός θα είναι ο Ολλανδός, Τζόι Κόι, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Κατά κοινή ομολογία στην Ολλανδία, ο 32χρονος ρέφερι είναι καλός στη δουλειά του, αφήνοντας λίγες φορές με παράπονα κάποια ομάδα. Ωστόσο, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, ο ίδιος απαγορεύεται να σφυρίζει σε αναμετρήσεις της Φέγενορντ. Όχι αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια λάθος απόφαση ή με την καταγωγή του, αλλά με τη σύντροφό του.

Πότε ήταν το τελευταίο sold - out στο «Γ. Καραϊσκάκης» για αγώνα της Εθνικής
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

17:09 - 13.10.2024

Πότε ήταν το τελευταίο sold - out στο «Γ. Καραϊσκάκης» για αγώνα της Εθνικής

Το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45) η Ελλάδα υποδέχεται την Ιρλανδία και στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα... πέφτει καρφίτσα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φαληρικό γήπεδο γέμισε για ματς της Εθνικής.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο διαιτητής του Ελλάδα - Ιρλανδία είναι ζευγάρι με τη Ρόμι ντε Μπερ, κόρη του πασίγνωστου Φρανκ Ντε Μπερ. Μέχρι εδώ όλα καλά! Το πρόβλημα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023, όταν η Φέγενορντ έκανε δικό της από τη Νις τον Κάλβιν Στενγκς. Που εντοπίζεται το ζήτημα; Στο γεγονός πως ο Στενγκς είναι σύντροφος της Μπο ντε Μπερ, αδερφής της Ρόμι. Επομένως, οι δύο τους είναι κουνιάδοι και αυτό στέκεται εμπόδιο για την ολλανδική ομοσπονδία, η οποία και αποφάσισε να του απαγορεύσει να διαιτητεύει ματς του συλλόγου από το Ρότερνταμ.

Βάσει κανονισμού της KNVB οι διαιτητές δεν μπορούν να αναλάβουν αγώνες στους οποίους έχουν οικογενειακούς δεσμούς με παίκτες ή/και προπονητές ενός συγκεκριμένου συλλόγου. Παρά την απαγόρευση πάντως, ο ρέφερι στο Ελλάδα - Ιρλανδία ήταν χαρούμενος με τη μεταγραφή του Στενγκς, όπως αποκάλυψε ο δεύτερος.

«Είναι χαρούμενος με την επιλογή μου και πολύ περήφανος για μένα. Εγώ από πλευράς μου, θέλω να κάνει τη δική του καριέρα και αυτή να περιλαμβάνει μεγάλα ματς. Δεν θα μπορεί να τα διαιτητεύσει δικά μας παιχνίδια στο επόμενο διάστημα και αυτό είναι δύσκολο», είχε πει ο ποδοσφαιριστής .Για την ιστορία, ο Κόι ανέλαβε συνολικά τρεις αναμετρήσεις της Φέγενορντ, μέχρι να του επιβληθεί τελικά η απαγόρευση.