Ρεκόρ προσέλευσης στο Ελλάδα - Ιρλανδία: Πόσα εισιτήρια κόπηκαν

Ο κόσμος και οι παίκτες της Ελλάδας

i

©Intime

Ρεκόρ προσέλευσης στο Ελλάδα - Ιρλανδία: Πόσα εισιτήρια κόπηκαν

Κώστας Τόπας 09:28 - 14.10.2024

Ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (13/10) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» καθώς περισσότερο από 30.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο πλευρό της «γαλανόλευκης».

Το βράδυ της Κυριακής (13/10), η Ελλάδα υποδέχτηκε την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Nations League και επικράτησε με 2-0 χάρη στο γκολ του Μπακασέτα και του Μάνταλου. Κάπως έτσι η Εθνική έκανε το 4/4 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς. Η Αγγλία είναι στη 2η θέση, επικρατώντας νωρίτερα με 2-1 τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, η Ιρλανδία είναι τρίτη με τρεις βαθμούς και η Φινλανδία τελευταία χωρίς βαθμούς.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στις 14 Νοεμβρίου απέναντι στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μεταξύ τους ματς η Εθνική πήρε τεράστια νίκη με 2-1 στο Γουέμπλεϊ.

Συγκλόνισε ο Μπακασέτας: «Η ομιλία μου στο Γουέμπλεϊ ήρθε μέσα από την καρδιά μου»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:25 - 14.10.2024

Συγκλόνισε ο Μπακασέτας: «Η ομιλία μου στο Γουέμπλεϊ ήρθε μέσα από την καρδιά μου»

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιρλανδία αλλά και την συγκλονιστική ομιλία του προς τους παίκτες της εθνικής στο «Γουέμπλεϊ» πριν το ματς με την Αγγλία.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν πάνω από 30 χιλιάδες φίλαθλοι, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ανακοινώνει sold - out, λίγες ώρες πριν το ματς με τους Ιρλανδούς. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πρώτο στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του 31χρονου και οι υποστηρικτές της «γαλανόλευκης» θέλουν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βρέθηκαν 30.253 φίλαθλοι προκειμένου να υποστηρίξουν από κοντά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, όσον αφορά τα παιχνίδια του Nations League, μιας και το μοναδικό ματς που συγκέντρωσε περισσότερους φιλάθλους ήταν αυτό μεταξύ Φινλανδίας κι Αγγλίας. Στο Ελσίνκι παρευρέθηκαν 32.411 οπαδοί.

Μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας (2-0) η Εθνική ανέβηκε δύο θέσεις στο ranking της FIFA, μετά από τη νίκη με 2-0 επί της Ιρλανδίας και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου με δώδεκα βαθμούς ούσα στο συν τρία από τη δεύτερη Αγγλία.

Αν η Εθνική πάρει την πρώτη θέση, τότε θα έχει ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στην περίπτωση που δεν τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της στα προκριματικά. Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται πλέον στην 20η θέση με 1487 βαθμούς και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τις θέσεις που είναι εκτός 24αδας.