Με έναν βαθμό κόντρα στην Αγγλία η Ελλάδα τερματίζει πρώτη στον όμιλό της

Οι παίκτες της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία

i

© Intime

Με έναν βαθμό κόντρα στην Αγγλία η Ελλάδα τερματίζει πρώτη στον όμιλό της

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:06 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 14.10.2024

Μία ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία χρειάζεται η Ελλάδα στις 14 Νοέμβρη και με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο του Nations League.

Δύο φορές πανηγύρισαν οι φίλαθλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου η Ελλάδα επικράτησε κόντρα στην Ιρλανδία με 2-0. Ένα τρίποντο σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήταν ένας φόρος τιμής προς τον Τζορτζ Μπάλντοκ - στον οποίο και αφιέρωσε το 1-0 ο Μπακασέτας - και δεύτερον γιατί έδωσε στη «γαλανόλευκη» ένα ισχυρό προβάδισμα εν όψει συνέχειας στο Nations League.

Η επίσημη αγαπημένη διατηρήθηκε στην κορυφή του γκρουπ της και πλέον βάζει πλώρη για την 14η Νοεμβρίου. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αγγλία, με στόχο, φυσικά, μία ακόμα νίκη. Βέβαια, αυτή δεν είναι απαραίτητη, αφού και με ισοπαλία εναντίον των «τριών λιονταριών» η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Ειδικότερα, μετά το 2-1 στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται +3 από την Αγγλία και με ένα «Χ» θα παραμείνει εκεί.

Πως η κόρη του Φρανκ ντε Μπερ έχει... απαγορεύσει στον διαιτητή του Ελλάδα - Ιρλανδία να σφυρίζει ματς της Φέγενορντ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:17 - 13.10.2024

Πως η κόρη του Φρανκ ντε Μπερ έχει... απαγορεύσει στον διαιτητή του Ελλάδα - Ιρλανδία να σφυρίζει ματς της Φέγενορντ

Ο Τζόι Κόι ορίστηκε από τη UEFA να διαιτητεύει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιρλανδία, για το Nations League. Στον εν λόγω ρέφερι έχει απαγορευτεί να σφυρίζει σε ματς της Φέγενορντ και ο λόγος πίσω από αυτό έχει να κάνει με την κόρη του Φρανκ Ντε Μπερ.

Ακόμα και να χάσει από τη Φινλανδία την τελευταία αγωνιστική, η πρωτιά στο γκρουπ θα έχει κριθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας, αφού ακόμα και αν ηττηθεί με 0-1 στο γήπεδο του Αμαρουσίου, θα βρεθεί στην κορυφή του γκρουπ. Αυτό διότι το τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, με τη «γαλανόλευκη» να έχει πετύχει δύο γκολ στο ματς της Πέμπτης (10/10).

Αν δύο ή περισσότερες ομάδες είναι ισόβαθμες μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των ομίλων, εφαρμόζονται τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

  2. .Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια.

  4. Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο.

  5. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο.

  6. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας στον όμιλο.

  7. Περισσότερες νίκες στον όμιλο.

  8. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο.

  9. Λιγότεροι πόντοι πειθαρχίας στον όμιλο (κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, κόκκινη κάρτα με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη = 4 πόντοι)

  10. Υψηλότερη θέση στη λίστα εισόδου στο UEFA Nations League 2024–25.