Ο καθοριστικός Τζόλης είναι αυτό που έλειπε από την εθνική στην επίθεση

Ο Χρήστος Τζόλης κόντρα στην Ιρλανδία

i

©Intime

Ο καθοριστικός Τζόλης είναι αυτό που έλειπε από την εθνική στην επίθεση

Κώστας Τόπας 10:25 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.10.2024

Ο Χρήστος Τζόλης, εκ των πρωταγωνιστών της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία, έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αποδεικνύει ότι αποτελεί βασικό γρανάζι της «γαλανόλευκης».

Η Εθνική με νέα καλή εμφάνιση νίκησε 2-0 την Ιρλανδία, με γκολ των Μπακασέτα, Μάνταλου και παρέμεινε στην κορυφή.

Μετά το νέο αυτό τρίποντο, η «γαλανόλευκη» έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς κατάφερε να συμπληρώσει έναν χρόνο αήττητη σε επίσημο αγώνα εθνικών. Τελευταία φορά που δεν γεύτηκε τη χαρά τη νίκης και ηττήθηκε ήταν τον Οκτώβριο του 2023, όταν το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ είχε χάσει με το 1-0 στην «OPAP Arena», από την Ολλανδία.

Η επίσημη αγαπημένη διατηρήθηκε στην κορυφή του γκρουπ της και πλέον βάζει πλώρη για την 14η Νοεμβρίου. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αγγλία, με στόχο, φυσικά, μία ακόμα νίκη. Βέβαια, αυτή δεν είναι απαραίτητη, αφού και με ισοπαλία εναντίον των «τριών λιονταριών» η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Ειδικότερα, μετά το 2-1 στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται +3 από την Αγγλία και με ένα «Χ» θα παραμείνει εκεί.

Τζόλης - Μπακασέτας βρίσκονται με «κλειστά» μάτια

Κόντρα στην Ιρλανδία, ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Ελλάδας. Ηταν αυτός ο οποίος άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο συμπαίκτης του, Τάσος Μπακασέτας να βρει δίχτυα και να βάλει τη «γαλανόλευκη» μπροστά στο σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο μεσοεπιθετικός της Κλαμπ Μπριζ, άλλαξε έξοχα με τον Μπακασέτα, ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε το δεξί σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα βρήκε και στον πεσμένο Σκέιλς και κατέληξε στη δεξιά γωνία για το 1-0!

Αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Χρήστου Τζόλη στα τελευταία τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Ελλάδα. Στο πρώτο ματς με τους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο στις 10 Σεπτεμβρίου, ο 22χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε πετύχει και το πρώτο του τέρμα, έπειτα από συνδυασμό με τον Μπακασέτα.

Τότε, ο μέσος του «τριφυλλιού» βρήκε πανέξυπνα και πολύ όμορφα τον Τζόλη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκείνος πάτησε στο «κουτί», «άδειασε» τον Κόλινς και πλάσαρε εύστοχα για το μετέπειτα τελικό 0-2.

Ο Χρήστος Τζόλης έχει αποδείξει ότι αποτελεί βασικό γρανάζι στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η συνεισφορά του είναι εμφανής. Από τότε που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έδωσε φανέλα βασικού, μετά το ματς με την Φινλανδία, ο νεαρός αστέρας της Κλαμπ Μπριζ έχει δικαιώσει τον προπονητή του με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με το εθνόσημο στο στήθος.

Καθοριστικός Τζόλης

Το βράδυ της Κυριακής (13/10), ο Τζόλης κατέγραψε μία ακόμη θετική εμφάνιση. Κάτι που αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς, μιας και μέτρησε 84% ποσοστό ακρίβειας στις πάσες του (21/25), είχε και έξι πάσες-κλειδιά και μία ασίστ. Επιπλέον, κέρδισε τέσσερα φάουλ, ενώ από τις 18 μονομαχίες που έδωσε, βγήκε νικητής σε 11 εξ αυτών. Είτε στο έδαφος, είτε εναέριες. 

Με την Αγγλία στα 86 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 72% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, 1/2 επιτυχημένες ντρίμπλες, και 1/2 μακρινές πάσες. Στο πρώτο ματς με τους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο, ο Τζόλης τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 77% ακρίβεια στις πάσες του (20/26), 2/3 μακρινές μπαλιές, 5/8 κερδισμένες μονομαχίες και 43 επαφές με την μπάλα

Συνολικά στα τρία τελευταία ματς που αγωνίστηκε με τη «γαλανόλευκη», ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ κατέγραψε: Ενα γκολ, μία ασίστ, 77% ακρίβεια στις πάσες του, 4/6 ντρίμπλες, οκτώ πάσες «κλειδιά», 21/31 κερδισμένες μονομαχίες και δημιούργησε κι έξι ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Αδιαμφισβήτητα, ο Χρήστος Τζόλης από τότε που πήρε φανέλα βασικού από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του.