Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία

Οι παίκτες της Ελλάδας

i

© Intime

Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:47 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 14.08.2024

Η Ελλάδα το πάλεψε, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Ολλανδία (0-1) χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ. Πλέον η βαθμολογία στον όμιλο την οδηγεί στην εναλλακτική του Nations League, αφού το όνειρο για απευθείας πρόκριση χάθηκε.

Η Ελλάδα προσπάθησε, το πάλεψε κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όμως τελικά ηττήθηκε από την Ολλανδία. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν εκείνος που έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα για τη «γαλανόλευκη», ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 90ο λεπτό. 

Πλέον, μετά από αυτή την ήττα τα πάντα φαίνεται να έχουν τελειώσει για την Εθνική όσον αφορά τον όμιλο των προκριματικών του Euro, αφού για να περάσει απευθείας θα πρέπει οι «οράνιε» να χάσουν από Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και εκείνη να επικρατήσει της Γαλλίας. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είναι ισόβαθμη με εκείνη του Ρόναλντ Κούμαν, με τα δύο κλαμπ να έχουν από 12 βαθμούς. Ωστόσο, οι σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας έχει προβάδισμα στα κριτήρια ισοβαθμίας και πλέον όλα τελείωσαν για την «επίσημη» αγαπημένη. Τουλάχιστον όσον αφορά τον όμιλο... 

Διότι η Ελλάδα με την πρωτιά της στο Nations League εξασφάλισε μία θέση στη διαδικασία των playoffs, που προσφέρει μία θέση στα τελικά του Euro. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει η «γαλανόλευκη» είναι να επικρατήσει αφενός του Καζακστάν εντός έδρας και αφετέρου του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 21 Μαρτίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί πέντε μέρες αργότερα.

Αναλυτικά η βαθμολογία στον Β' όμιλο: