Όλα για την πρόκριση η Ελλάδα κόντρα στην Ολλανδία στον «τελικό» της Opap Arena

Ελλάδα

i

© Intime

Όλα για την πρόκριση η Ελλάδα κόντρα στην Ολλανδία στον «τελικό» της Opap Arena

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:37 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 14.08.2024

Η Ελλάδα θα υποδεχτεί την Ολλανδία στην κατάμεστη Opap Arena (16/10, 21:45) σε ένα ματς δίχως... αύριο.

Η πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση του Euro 2024 περνάει από τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ θα υποδεχτεί την Ολλανδία στην Opap Arena η οποία αναμένεται κατάμεστη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης (16/10, 21:45).

Σε ότι αφορά το βαθμολογικό κομμάτι, οι «γαλανόλευκοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 12 πόντους και στο +3 από την τρίτη Ολλανδία και το σημερινό αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κρίνει πολλά. Η Ελλάδα ψάχνει μόνο τη νίκη, με σκοπό στη συνέχεια να χρειάζεται μονάχα τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Γαλλία στο ματς του Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως αν η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, υπάρχει και μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των play offs.

Η επίσημη αγαπημένη προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ιρλανδίας (0-2), το οποίο μας κράτησε ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης, ενώ οι «Οράνιε» γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τη Γαλλία (1-2).

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας πριν τον «τελικό», έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, με την Ολλανδία. Ο Γκουστάβο Πογέτ θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, ενώ σε ότι αφορά την ενδεκάδα δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση στο Δουβλίνο.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας – Μασούρας, Γιακουμάκης, Πέλκας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Κούμαν): Φερμπρούχεν – Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Φίρμαν, Βίφερ, Ράιντερς, Μπλιντ – Μπεργκβάιν, Βέγκχορστ.

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Γκουστάβο Πογέτ υποστήριξε πως τέτοια ματς είναι αυτά που πρέπει να κερδίζει η ομάδα του, προκειμένου να βρεθεί στα τελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παράλληλα στάθηκε και στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως μόνο με συνεργασία θα μπορεί να φτάσει ψιλά.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο μας ματς, δίχως αμφιβολία. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Ήταν πολύ σημαντικό το ματς και με το Κόσοβο. Θέλουμε να μπούμε να παίξουμε το παιχνίδι. Δεν χωράνε λάθη.. Τέτοια παιχνίδια πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro.

Πάντα προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία. Όλοι στον κόσμο χωρίζουν τους προπονητές σε αμυντικογενεις και επιθετικογενεις. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εγώ προσπαθώ να κάνω και τους δύο, ανάλογα τους παίκτες. Το σημαντικό είναι ότι μάθαμε πράγματα. Μάθαμε στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Θα πρέπει κάθε στιγμή να κάνουμε το σωστό πράγμα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε αυτοπεποίθηση, είναι έτοιμη η ομάδα. Μεγάλη στιγμή για εμάς αύριο. Δεν θέλω να πάω στον όμιλο και να χάσω τρία παιχνίδια», δήλωσε μεταξύ άλλων.