Ο λόγος που η Ολλανδία δε θα προπονηθεί σε ελληνικό έδαφος
i

©intime

Ο λόγος που η Ολλανδία δε θα προπονηθεί σε ελληνικό έδαφος

Δημήτρης Χούπης 15:50 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 14.08.2024

Οι Ολλανδοί αποφάσισαν να μην κάνουν προπόνηση στην Αθήνα, αλλά στην Ουτρέχτη και μετά να ταξιδέψουν για την Ελλάδα.

Ελλάδα και Ολλανδία έρχονται αντιμέτωποι το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στην «OPAP Arena» για την όγδοη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Με νίκη οι «Οράνιε» προσπερνάνε την Εθνική μας ομάδα και πάνε εκείνοι στη δεύτερη θέση (παρόλο που θα είναι ισόβαθμοι γιατί μετράνε οι μεταξύ τους αγώνες), ενώ αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικρατήσει τότε θα πάρει προβάδισμα έξι πόντων με δύο αγωνιστικές να μένουν για το τέλος. 

Οι «οράνιε» λοιπόν πήραν την απόφαση να μην κάνουν την τελευταία τους προπόνηση στην Αθήνα, αλλά στην Ουτρέχτη και έπειτα θα κάνουν το ταξίδι για την Ελλάδα. Η απόφαση πάρθηκε από τον προπονητή της ομάδας Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος θέλει να έχει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και λόγω καιρού. Οι Ολλανδοί είχαν... τσεκάρει τις σημερινές θερμοκρασίες στη χώρα μας, που για την εποχή είναι πολύ υψηλές και ο Κούμαν δεν ήθελε να επηρεαστούν απ' αυτό οι ποδοσφαιριστές του. 

Ο Βουτ Βέγκχορστ, ο οποίος ήταν αρχικά αμφίβολος τελικά έβγαλε όλη την προπόνηση, αφού δεν ένιωσε ενοχλήσεις και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ρόναλντ Κούμαν

«Θα μυριστεί αίμα η Ελλάδα»

Μετά την ήττα της Ολλανδίας από τη Γαλλία με 1-2, ο τεχνικός των «Οράνιε», Ρόναλντ Κούμαν ανέφερε ότι το παιχνίδι με την Ελλάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι αρκετά δύσκολο. Ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως θέλει μόνο νίκη, παρά το γεγονός ότι και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα. 

«Δεν κερδίσαμε και η Ελλάδα το έκανε. Αυτό δεν το κάνει καθόλου πιο εύκολο. Θα προτιμούσα να κερδίσουμε στην Ελλάδα, γιατί τότε σχεδόν σίγουρα έχουμε προκριθεί. Η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα, γιατί τους κερδίσαμε στην έδρα μας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθορίζει το αποτέλεσμα η μεταξύ μας μονομαχία. Αλλά η Ελλάδα θα μυρίσει αίμα στο εντός έδρας ματς», ήταν τα λόγια του.