Τι θα σημαίνει για την Εθνική ομάδα η πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League

Πέτρος Μάνταλος και Δημήτρης Πέλκας πανηγυρίζουν κόντρα στην Ιρλανδία

i

©Intime

Τι θα σημαίνει για την Εθνική ομάδα η πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League

Κώστας Τόπας 10:34 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 14.10.2024

Μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας, η Ελλάδα χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Αγγλία (14/11) για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β’ ομίλου στη δεύτερη κατηγορία του Nations League. Τι θα σημαίνει για την Εθνική ομάδα η πρωτιά του ομίλου.

Το βράδυ της Κυριακής (13/10), η Ελλάδα υποδέχτηκε την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Nations League και επικράτησε με 2-0 χάρη στο γκολ του Μπακασέτα και του Μάνταλου. Κάπως έτσι η Εθνική έκανε το 4/4 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς.

Η Αγγλία είναι στη 2η θέση, επικρατώντας νωρίτερα με 2-1 τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, η Ιρλανδία είναι τρίτη με τρεις βαθμούς και η Φινλανδία τελευταία χωρίς βαθμούς.

Ο καθοριστικός Τζόλης είναι αυτό που έλειπε από την εθνική στην επίθεση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

10:25 - 14.10.2024

Ο καθοριστικός Τζόλης είναι αυτό που έλειπε από την εθνική στην επίθεση

Ο Χρήστος Τζόλης, εκ των πρωταγωνιστών της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία, έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αποδεικνύει ότι αποτελεί βασικό γρανάζι της «γαλανόλευκης».

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στις 14 Νοεμβρίου απέναντι στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μεταξύ τους ματς η Εθνική πήρε τεράστια νίκη με 2-1 στο Γουέμπλεϊ.

Μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας (2-0) η Εθνική ανέβηκε δύο θέσεις στο ranking της FIFA.

Αν η Εθνική πάρει την πρώτη θέση, τότε θα έχει ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στην περίπτωση που δεν τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της στα προκριματικά. Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται πλέον στην 20η θέση με 1487 βαθμούς και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τις θέσεις που είναι εκτός 24αδας.

Συγκεκριμένα, εάν η «γαλανόλευκη» διατηρήσει την πρωτιά, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους καλύτερους τέσσερις νικητές και να εξασφαλίσει ένα δεύτερο… μονοπάτι για το Μουντιάλ. Γεγονός που είναι πιθανό δεδομένου πως πολλοί νικητές της League A (που θα προηγούνται στο Nations League ranking) και της League B θα έχουν λογικά εξασφαλίσει παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στα play offs μέσω των προκριματικών.

Ετσι, η Ελλάδα θα έχει πιο εύκολα δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις τρεις από τις 16 ομάδες της League A του προηγούμενου Nations League, δεν πέρασαν στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών.

Ο πρώτος των ομίλων στα προκριματικά παίρνει το εισιτήριο για το Μουντιάλ και οι δεύτεροι με τους πρώτους των ομίλων στο Nations League, θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία.