«Ελληνική ομάδα θέλει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μεξικού»

Θέσαρ «Τσίνο» Χουέρτα

«Ελληνική ομάδα θέλει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μεξικού»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:51 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 28.06.2024

Ο Θέσαρ Λουίς Μέρλο αποκάλυψε πως ελληνική ομάδα έχει καταθέσει μεγάλη πρόταση στην μεξικανική Πούμας, για την απόκτηση του 23χρονου εξτρέμ Τσίνο Χουέρτα.

Το μεξικανικό ποδόσφαιρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων παραγόντων τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ούριελ Αντούνα και τον Τσάρλι Ροντρίγκες, η εργασία στη Stoiximan Super League δύο προπονητών που έχουν πετύχει πολλά στη Liga MX, του Ματίας Αλμέιδα και του Ντιέγκο Αλόνσο, έχουν φέρει τους «gringos» στο επίκεντρο της προσοχής.

Τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μεξικού, φαίνεται πως απασχολεί μία μεγάλη ομάδα... Ο Θέσαρ Τσίνο Χουέρτα, ο 23χρονος εξτρέμ της Πούμας, έχει δεχτεί σοβαρή πρόταση από την Ελλάδα και είναι πιθανόν να εγκατασταθεί στη χώρα μας. Αυτό έγραψε ένας από τους πιο έγκυρους Αργεντινούς δημοσιογράφους, ο Σέζαρ Λουίς Μέρλο.

Ο Τσίνο Χουέρτα αυτές τις μέρες παίρνει μέρος στο Copa America 2024 και έπαιξε ως αλλαγή για 17 λεπτά, στην ήττα του Μεξικού από τη Βενεζουέλα στη 2η αγωνιστική των ομίλων. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο ποδοσφαιριστής θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που έχει μετά το τέλος του τουρνουά, σε συνεννόηση με τον ατζέντη του και την Πούμας.

Ο Χουέρτας έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025 και φέτος ήταν η σεζόν που εδραιώθηκε στην ενδεκάδα. Το στατιστικό του ήταν γεμάτο με 37 συμμετοχές (3.086 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις, με 11 γκολ και 9 ασίστ. Επίσης, ο 23χρονος εξτρέμ σταθεροποιείται και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, έχοντας 8 αγώνες με ένα γκολ.

Η μεξικανική εφημερίδα «La Republica» με πιο αναλυτικό ρεπορτάζ, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Μέρλο, για ενδιαφέρον ελληνικής ομάδας. Το σημερινό δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές στον σύλλογο, υποστηρίζει πως έχει έρθει δελεαστική προσφορά από την Ελλάδα, που θα αποφέρει σημαντικό κέρδος στην Πούμας.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ διευκρινίζει πως ενώ το ενδιαφέρον είναι σοβαρό και υπαρκτό, οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση. Άλλωστε, δεν έχει αποσαφηνιστεί και η στάση του Μεξικανού εξτρέμ, αναφορικά με τη μετακόμιση του στην Ευρώπη. Γιατί ο παίκτης ίσως προτιμά να μείνει προς το παρόν στην πατρίδα του.

Παρά την πληθώρα των αναφορών, δεν διευκρινίζεται ποια είναι η ελληνική ομάδα που ασχολείται με τον Χουέρτας. Κυρίως ο Παναθηναϊκός έχει εσχάτως συνδεθεί με Λατινοαμερικούς εξτρέμ όπως οι Παβόν και Πελίστρι, ενώ η ΑΕΚ έχει πάρε-δώσει με τη μεξικανική αγορά. Ωστόσο, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ είναι πάντα δραστήριοι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Χουέρτα έχει χρηματιστηριακή αξία στα 5 εκατομμύρια ευρώ, με βάση τη γνωστή ιστοσελίδα Transfermarkt. Επειδή είναι μόλις 23 ετών με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, είναι άγνωστο το ποσό που αξιώνει η Πούμας για την παραχώρηση του. Καθώς και πόσοι έχουν ποσοστό επί των δικαιωμάτων του, μία διαδικασία που πάντα ταλαιπωρεί τις διαπραγματεύσεις με Μεξικανούς...