Από μηχανής... Θεός ο Φίλκρουγκ, έστειλε στην πρώτη θέση τη Γερμανία!

Από μηχανής... Θεός ο Φίλκρουγκ, έστειλε στην πρώτη θέση τη Γερμανία!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 24.06.2024

Η Ελβετία ήταν μία ανάσα από μία μεγάλη νίκη που θα την έφερνε στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά ο Φίλκρουγκ με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και την πρωτιά στη Γερμανία.

Έφτασε κοντά στην υπέρβαση η Ελβετία, αλλά η Γερμανία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα! Οι Ελβετοί προηγήθηκαν, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από μεγάλες ευκαιρίες τους Γερμανούς, αλλά τα «πάντσερ» βρήκαν στον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν. Δηλαδή τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και την πρωτιά στον όμιλο με γκολ του Φίλκρουγκ στο φινάλε. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έμεινε στη δεύτερη θέση.

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια τους, έτσι και σε αυτοί οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 3' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Κρόος με μία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Χάβερτς κι εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ζόμερ. Οι Ελβετοί πάντως δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και κρατούσαν αρκετά την μπάλα στα πόδια τους.

Αδιανόητο θρίλερ στη Στουτγκάρδη, ζωντανή για πρόκριση η Ουγγαρία με γκολ στο 100'
EURO 2024

00:02 - 24.06.2024

Αδιανόητο θρίλερ στη Στουτγκάρδη, ζωντανή για πρόκριση η Ουγγαρία με γκολ στο 100'

Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με τη Σκωτία, η Ουγγαρία πήρε τελικά τη νίκη με buzzer - beater του Τσόμποτ. Πλέον περιμένει να μάθει αν θα βρεθεί στους «16» του Euro 2024, ως μία από τις κορυφαίες τρίτες της διοργάνωσης.

Στο 17ο λεπτό τα «πάντσερ» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα μακρινό σουτ του Άντριχ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο Μουσιάλα είχε κάνει φάουλ στον Έμπισε. Μία φάση, που αποτέλεσε αφορμή για να ανεβάσει απότομα απόδοση η Ελβετία και στο 29ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα. Ο Φρόιλερ με ένα υπέροχο γύρισμα βρήκε τον Εντόι, ο οποίος με μία προβολή νίκησε τον Νόιερ για το 1-0.

Μάλιστα, ύστερα από δύο λεπτά ο Εντόι έχασε μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Από 'κει και έπειτα, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ανέβασε πολύ την πίεση της, θέλοντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κάτι το οποίο όμως δεν συνέβη.

Με την έναρξη της επανάληψης η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» συνέχισε από 'κει που το άφησε και στο 50' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μουσιάλα εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ μετά από κάθετη του Βιρτς, αλλά ο Ζόμερ του είπε όχι εντυπωσιακά. Η οικοδέσπινα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των Ελβετών.

Γενικότερα το θέαμα δεν ήταν πολύ καλό στο δεύτερο μέρος, με τους Γερμανούς να παίζουν μόνοι τους κυρίως, αλλά να μην είναι ουσιαστικοί. Στο 71' απείλησαν με τον Κίμιχ, αλλά ο Ζόμερ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, ενώ στο 82' έδιωξε με τις γροθιές την μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Γερμανία έπαιρνε μεγαλύτερα ρίσκα, με αποτέλεσμα η Ελβετία να βρίσκει χώρους στην κόντρα. Στο 84' το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε δίχτυα, αλλά ο Βάργκας που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ, συνεπώς το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Και στο 89' απείλησε ξανά με σουτ του Τζάκα, που απέκρουσε με δυσκολία ο Νόιερ.

Αυτές οι χαμένες ευκαιρίες αποδείχθηκαν μοιραίες για την Ελβετία, αφού οι Γερμανοί την τιμώρησαν στις καθυστερήσεις. Στο 90+2' ο Ράουμ με μία σέντρα έστειλε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Φίλκρουγκ πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με μία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, χαρίζοντας έτσι την πρωτιά στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.