Εμανουέλα Ρούστα: Η διαιτητής από την Αλβανία που αναγκάστηκε να κλείσει το Instagram είναι αποφασισμένη να σπάσει όλα τα στερεότυπα!

Εμανουέλα Ρούστα

i

©imago

Εμανουέλα Ρούστα: Η διαιτητής από την Αλβανία που αναγκάστηκε να κλείσει το Instagram είναι αποφασισμένη να σπάσει όλα τα στερεότυπα!

Sportal newsroom 18:42 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 19.09.2024

Η Εμανουέλα Ρούστα θα σφυρίξει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σπόρτινγκ για το Champions League γυναικών και γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής από την Αλβανία που θα βρεθεί σε διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου.

Η Εμανουέλα Ρούστα είναι η πρώτη διαιτητής στην Αλβανία που έχει σφυρίξει αγώνα στο ποδόσφαιρο, ενώ πλέον είναι και διεθνής. Μάλιστα θα σφυρίξει την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σπόρτινγκ για το Champions League γυναικών.

Έχει γεννηθεί στο Ελμπασάν και σπούδασε Φυσική Αγωγή, αφού της άρεσε το ποδόσφαιρο και η ενασχόλησή της με τη διαιτησία. Ξεκίνησε με αγώνες παιδικών κατηγοριών, τρία χρόνια μετά σε αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών στην Αλβανία και πλέον έχει γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρά αγώνα ποδοσφαίρου ανδρών.

Ξέσπασε η Αλίσα Λέμαν: «Είναι άδικο, παίζω στην ίδια ομάδα με τον σύντροφό μου και βγάζω 100 φορές λιγότερα χρήματα»
SERIE A

12:35 - 16.09.2024

Ξέσπασε η Αλίσα Λέμαν: «Είναι άδικο, παίζω στην ίδια ομάδα με τον σύντροφό μου και βγάζω 100 φορές λιγότερα χρήματα»

Η Αλίσα Λέμαν η οποία αγωνίζεται στη Γιουβέντους όπως και ο σύντροφός της, Ντάγκλας Λουίς, ξέσπασε για τα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Παρόλο που έχει καταφέρει αρκετά σε ατομικό επίπεδο, έχει δεχτεί αρκετή κριτική από τα Μέσα στη χώρα και τους οπαδούς λόγω του φύλου της. «Πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερο στον επαγγελματισμό μου παρά σε άλλα πράγματα», σχολιάζει αναφερόμενη σε τίτλους άρθρων όπως, «Η σέξι διαιτητής, που ανεβάζει τη θερμοκρασία».

«Πρέπει να παλέψεις αρκετά για να γίνεις αποδεκτή», προσθέτει σε συνέντευξή της. «Η διαιτησία δεν είναι θέμα φύλου, αλλά ανταγωνισμού. Για να παίρνεις καλές αποφάσεις, χρειάζεται να ξέρεις τους κανονισμούς του παιχνιδιού τέλεια, αλλά και να είσαι σωματικά καλά και να έχεις συγκέντρωση».

Μάλιστα τα μηνύματα που λάμβανε στο instangram για τις φωτογραφίες από το γυμναστήριο την ανάγκασαν να κλείσει τον λογαριασμό της. «Η Επιτροπή Διαιτησίας της Αλβανίας πάντα έδινε βάση στην προώθηση των γυναικών και κάπως έτσι η υπόθεσή μου δεν ήταν κάποια σύμπτωση. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που οι γυναίκες θα είναι σε αγώνες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος», αναφέρει.