«Δεν πληρώνουμε τίποτα»: Η Παρί αρνείται να πληρώσει τα 55 εκατ. ευρώ στον Εμπαπέ και περνάει στην αντεπίθεση

Νασέρ Αλ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

«Δεν πληρώνουμε τίποτα»: Η Παρί αρνείται να πληρώσει τα 55 εκατ. ευρώ στον Εμπαπέ και περνάει στην αντεπίθεση

Κώστας Τόπας 09:58 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 13.09.2024

Εάν κι αποφασίστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν να πληρώσει τα 55 εκατομμύρια ευρώ στον Κιλιάν Εμπαπέ για απλήρωτους μισθούς, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας δεν πρόκειται να το κάνει και είναι αποφασισμένη να περάσει στην αντεπίθεση.

Η Professional Football League (LFP) διέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν να πληρώσει τους 55 εκατομμύρια ευρώ, ως απλήρωτους μισθούς και τα μπόνους που διεκδίκησε ο πρώην επιθετικός της Κιλιάν Εμπαπέ, σύμφωνα με πληροφορίες από την L'Equipe και τη Le Parisien.

Ο Γάλλος αστέρας είχε επικοινωνήσει με τη νομική επιτροπή του LFP, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη (11/09) παρουσία και των δύο πλευρών. Η επιτροπή πρότεινε αρχικά τη διαμεσολάβηση αλλά, αντιμέτωπη με την άρνηση του παίκτη, ζήτησε από την Παρί Σεν Ζερμέν να πληρώσει τα 55 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα. Ο σύλλογος εκτιμά, με το γαλλικό Πρακτορείο, ότι θα εναπόκειται στον νέο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να πάει στο δικαστήριο για να λάβει τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, η Παρί γνωστοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις εκκρεμείς πληρωμές των 55 εκατομμυρίων ευρώ στον Εμπαπέ και περιμένει τη δικαστική απόφαση. «Υπό το πρίσμα των ορίων της νομικής αρμοδιότητας της επιτροπής LFP να λάβει μια πλήρη απόφαση για αυτό το θέμα, πρέπει τώρα να προσαχθεί ενώπιον άλλης δικαιοδοσίας», αναφέρει η διοίκηση των Παριζιάνων. «Δεν πληρώνουμε», πρόσθεσε μια πηγή κοντά στη διοίκηση στο AFP.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν, αναφέρεται ότι η επιτροπή δήλωσε αρκετές φορές ότι ο σύλλογος είχε βάσιμα επιχειρήματα και ότι επομένως η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας και ο Εμπαπέ πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Επιτροπή, ωστόσο, δεν έχει τη δύναμη να αναγκάσει τον νεαρό αστέρα να καταλήξει σε συμφωνία. Επομένως, το μόνο που μπορεί να αποφασίσει η επιτροπή είναι αν υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ Παρί και Εμπαπέ. Δεδομένου ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν θα πληρώσει, ο Εμπαπέ μπορεί πλέον να επιλέξει είτε να καταλήξει σε συμφωνία είτε να προσφύγει στα δικαστήρια.

Η αντίδραση της Παρί Σεν Ζερμέν στο αίτημα του Εμπαπέ

«Αφού άκουσε τα επιχειρήματα των μερών χθες, η Επιτροπή επέμενε επανειλημμένα στην ανάγκη μεσολάβησης μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και του παίκτη προκειμένου να βρεθεί συμβιβασμός υπό το φως των ευνοϊκών επιχειρημάτων της PSG. Αυτή η διαδικασία διαμεσολάβησης απορρίφθηκε από τον παίκτη. αντίθετα με τη σύσταση της Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, και λαμβανομένων υπόψη των ορίων του νομικού πεδίου της Επιτροπής για τη λήψη μιας πλήρους απόφασης επί του θέματος, η υπόθεση πρέπει τώρα να προσβληθεί ενώπιον άλλης δικαιοδοσίας, στην οποία η Παρί Σεν Ζερμέν θα χαρεί να παρουσιάσει όλα τα γεγονότα στο επόμενο διάστημα. μήνες και έτος.

Νομικά και στην πραγματικότητα, ο παίκτης έχει κάνει ξεκάθαρες και επανειλημμένες δημόσιες και ιδιωτικές δεσμεύσεις που πρέπει να τηρούνται, έχοντας επωφεληθεί από πρωτοφανή οφέλη από τον σύλλογο για 7 χρόνια στο Παρίσι. Ο σύλλογος ανυπομονεί να επιβεβαιωθούν αυτές οι δεσμεύσεις σε εύθετο χρόνο στο κατάλληλο φόρουμ, εάν ο παίκτης επιδιώξει να επιδιώξει αυτό το αναπόφευκτα επιζήμιο ζήτημα για τη φήμη του».