«Τρέλα» για Εμπαπέ: Εδωσαν το όνομά του στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην Ισπανία το 2024

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

«Τρέλα» για Εμπαπέ: Εδωσαν το όνομά του στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην Ισπανία το 2024

Κώστας Τόπας 13:45 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 14.08.2024

Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στο Βίγκο της Ισπανίας, πήρε το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ εν μέσω φημών πως ο Γάλλος αστέρας θα μετακινηθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτή είναι μια άλλη είδηση ​​για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Αλλά όχι μία που αφορά το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή αφορά το γεγονός ότι το πρώτο μωρό του 2024 γεννήθηκε στο Βίγκο της Ισπανίας και ονομάστηκε Κιλιάν από το όνομα του παίκτη των Παριζιάνων επειδή ο πατέρας του είναι λάτρης του ποδοσφαίρου. Το πάθος για αυτό το άθλημα αντανακλάται στα νεογέννητα της Ισπανίας, και κάποια περισσότερα από άλλα έχουν αυξηθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την «Relevo», στην Ισπανία, έχουν γεννηθεί 679 μωρά που έχουν ονομαστεί με το όνομα του Εμπαπέ. Σε τρία χρόνια, υπάρχουν ήδη 13 περισσότερα από ό,τι την προηγούμενη δεκαετία. Στη δεκαετία του '80, μόνο πέντε άτομα είχαν αυτό το όνομα, συμπεριλαμβανομένων ξένων. Συμπτωματικά ή όχι, ο μέσος όρος ηλικίας των «Κιλιάν» στην Ισπανία, τα 4,5 χρόνια, μας καλεί να σκεφτούμε την επιρροή του παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, που σχετίζεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, η κόντρα Μέσι-Κριστιάνο παραμένει άνιση στον αγώνα για το όνομα. Υπήρχαν περισσότερα από τριπλάσια μωρά με το όνομα Κριστιάνο τη δεκαετία του 2010 σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000, αλλά ήταν μόνο 61. Οσον αφορά τον Μέσι, τα 47 μωρά «Λιονέλ» στη δεκαετία του '80 σε σύγκριση με δύο δεκαετίες αργότερα αποκαλύπτουν τον πρωταγωνιστή των ονομάτων στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι αναφέρεται στον αντίκτυπο των νεογέννητων και οι αριθμοί του έδειξαν το 2020