«Είναι η πρώτη μέρα της ιστορίας του στο Μπερναμπέου»: Γιατί ο Εμπαπέ περιμένει με ανυπομονησία το ντεμπούτο του στο «σπίτι» της Ρεάλ

Κιλιάν Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

«Είναι η πρώτη μέρα της ιστορίας του στο Μπερναμπέου»: Γιατί ο Εμπαπέ περιμένει με ανυπομονησία το ντεμπούτο του στο «σπίτι» της Ρεάλ

Κώστας Τόπας 11:31 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 25.08.2024

Το απόγευμα της Κυριακής (25/08, 18:00), η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Βαγιαδολίδ για τη 2η αγωνιστική της La Liga. Με τεράστιες προσδοκίες γύρω του, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα πρέπει να ηγηθεί των Μαδριλένων και να τους οδηγήσει στην πολυπόθητη νίκη.

«Σίγουρα θα κάνει χατ-τρικ. Τουλάχιστον τρία γκολ. Το περιμέναμε 7 χρόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στα social media οι οπαδοί της Ρεάλ, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τον Κιλιάν Εμπαπέ να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μια στιγμή που οι οπαδοί της Ρεάλ ήλπιζαν εδώ και χρόνια και που ο ισπανικός Τύπος, αν και ελάχιστα γνωστός για τα χαρίσματά του, προσεγγίζει με κάποια καλοσύνη. «Είναι το σπίτι σου», γράφει η Marca στην πρώτη της σελίδα. Το «Ό Εμπαπέ φτάνει στο σπίτι του» διατυπώνεται στη φυλλάδα της AS, την άλλη μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της ισπανικής πρωτεύουσας. 

«Εδώ καταξιώθηκε και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία»

Ένα μήνα μετά από την απίστευτη παρουσίαση του από το νέο του σύλλογο και την υποδοχή που του ετοίμασαν οι οπαδοί των Μαδριλένων, το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα γεμίσει ξανά απόψε για τον αγώνα με την Βαγιαδολίδ (25/08, 18:00). Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιλιάν Εμπαπέ ετοιμάζεται να παίξει έναν αγώνα σε αυτό το γήπεδο, θυμάται η AS.

«Εδώ καταξιώθηκε όταν ο σύλλογος και οι οπαδοί του πίστευαν ότι θα εναντιωνόταν στον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και εδώ κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία», θυμάται η ισπανική εφημερίδα. Σε τρία ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γάλλος αστέρας σημείωσε δύο γκολ. Αυτή τη φορά θέλει να μπει στις καρδιές των φίλων των «μερένχες», οι οποίο εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 85.000 απόψε. 

«Οι προσδοκίες γύρω του είναι πολύ υψηλές. Συγκρίνεται με παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μέσι. Είναι η πρώτη μέρα της ιστορίας του Εμπαπέ στο Μπερναμπέου. Ελπίζω να έχει ένα ντεμπούτο στο ύψος», ανέφερε ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς της Ρεάλ. Γιατί, όταν ξεκινάς στο Μπερναμπέου, είναι δύσκολο να μην σκεφτείς τους σπουδαίους παίκτες που προηγήθηκαν στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο. «Ο Ντι Στέφανο, ο Πούσκας, ο CR7 σκόραραν για τα πρώτα τους», θυμάται η Marca από το εξώφυλλο της εφημερίδας της. 

Υποχρεωτική νίκη για τη Ρεάλ 

Πέρα όμως από την ατομική μοίρα του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας, οι «μερένχες» προσεγγίζουν ιδιαίτερα αυτό το ματς με τη Βαγιαδολίδ. «Η Ρεάλ είναι υποχρεωμένη να νικήσει», τιτλοφορείται ακόμη και η εφημερίδα της Μπαρτσελόνα, Mundo Deportivo. Η Μπάρτσα έχει κάνει το 2Χ2 στη La Liga, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη χάσει βαθμούς στη Μαγιόρκα (1-1).

Παρά το Ευρωπαϊκό Super Cup που κατακτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρά τη νέα La Liga και Champions League στην τροπαιοθήκη, η πίεση μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση στραβοπατήματος αυτή την Κυριακή (25/08, 18:00). Στον πολύ απαιτητικό κόσμο του ποδοσφαίρου της Μαδρίτης, οτιδήποτε άλλο εκτός από μια νίκη επί της Βαγιαδολίδ θα προκαλούσε ήδη μια ατμόσφαιρα κρίσης γύρω από τη Ρεάλ.  

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!