Είναι ο Εμπαπέ ο πιο ακριβοπληρωμένος της Ρεάλ; Ο μισθός και η σύγκριση με το ρόστερ των Μαδριλένων

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Είναι ο Εμπαπέ ο πιο ακριβοπληρωμένος της Ρεάλ; Ο μισθός και η σύγκριση με το ρόστερ των Μαδριλένων

Κώστας Τόπας 09:57 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 04.06.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πρόκειται να κερδίσει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από το πρώτο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Μία από τις μεγάλες εμμονές της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ ήταν να προσπαθήσει να προσαρμόσει τον μισθό του επιθετικού στην κλίμακα του ισπανικού κλαμπ, έτσι ώστε ο μισθός του να μην υπερβαίνει πολύ αυτόν των υπολοίπων συμπαικτών του, παρόλο που ήταν αναπόφευκτο να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία ένας τρόπος για να το αποφύγει αυτό είναι τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το μυθικό αυτό πριμ υπογραφής, ωστόσο στα συν τους είναι πως δεν χρειάστηκε να βγάλουν ούτε ένα ευρώ από το ταμείο τους για να πληρώσουν την Παρί, περιμένοντας να λήξει η συνεργασία του με τους Παριζιάνους.

Όσον αφορά τα δικαιώματα εικόνας και άλλα, ο Εμπαπέ θα κρατούσε το 100% αυτών που είχε ήδη υπογράψει και θα κρατούσε το 80% από αυτά που αποκτά από εδώ και στο εξής, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να διατηρεί το 20%.

Έτσι, μιλώντας καθαρά για τον ετήσιο μισθό, ο μισθός του Γάλλου αστέρα θα ήταν περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ μεικτά, που θα ήταν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Να σημειωθεί ότι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 λάμβανε περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ καθαρά.

Παρά το γεγονός ότι στη Ρεάλ θα λαμβάνει λιγότερα απ' όσα έπαιρνε στην Παρί, ο Εμπαπέ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των «μερένχες». Ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Τόνι Κρόος, με 24,38 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως, με τον Γερμανό μέσο ωστόσο να αποχωρεί στο τέλος του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος μετά τον Εμπαπέ είναι ο Νταβίντ Αλάμπα, με 22,5 εκατομμύρια ευρώ μεικτά. Τρίτος είναι ο Λούκα Μόντριτς με 21, 88 εκατομμύρια ευρώ μεικτά, ενώ ακολουθούν οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ με 20,83 εκατομμύρια ευρώ.

Το Top-10 συμπληρώνουν οι: Βαλβέρδε (16,67 εκατ. ευρώ), Κουρτουά (15 εκατ. ευρώ), Μιλιτάο και Ρούντιγκερ (14,58 εκατ. ευρώ) ακολουθούμενοι από τους Ροντρίγκο, Τσουαμενί και Καμαβινγκά, όλοι με 12,5 εκατομμύρια ευρώ.