Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images/Ideal Images

Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα

Κώστας Τόπας 12:36 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 06.06.2024

Ηταν ο θείος του Κιλιάν Εμπαπέ Έλληνας; Στη Γαλλία υποστηρίζουν πως ο Γάλλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε με την εθνική του ομάδα στο φιλικό με το Λουξεμβούργο σε συγγενικό του πρόσωπο που είχε ελληνικές ρίζες.

Σκόρερ κόντρα στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα αυτή την Τετάρτη (05/06), ο Κιλιάν Εμπαπέ απέτισε φόρο τιμής σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Όταν πανηγύρισε το τελευταίο γκολ της βραδιάς για τη Γαλλία, πετυχαίνοντας το 3-0, ο μελλοντικός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε τα δάχτυλά του στον ουρανό, δείχνοντας μια μπλούζα όπου έγραφε «Αναπαύσου εν ειρήνη, θείε».

Την 1η Ιουνίου ο Γάλλος αστέρας ανακοίνωσε τον θάνατο του θείου του σε ηλικία 50 ετών. Οπως αναφέρει το «RMC Sport», το όνομα του θείου του ήταν Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι θείος του Κιλιάν Εμπαπέ. Αν και υπάρχουν πληροφορίες που υποστηρίζουν αυτή τη συγγένεια, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εκτενής και πλήρης επιβεβαίωση από δημόσιες πηγές για την ακριβή φύση της σχέσης τους.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία και τίτλους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η οικογένειά του έχει πλούσια αθλητική κληρονομιά, με την μητέρα του, Φαΐζα Λαμάρι, να είναι πρώην επαγγελματίας παίκτρια του χάντμπολ και τον πατέρα του, Βιλφρίντ Εμπαπέ, να έχει υπάρξει προπονητής ποδοσφαίρου.

«Αναπαύσου εν ειρήνη θείε Άλεξ. Είναι δύσκολο να βρεις τις λέξεις για να πεις πόσο γρήγορα μας άφησες και πώς θα λείψεις. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς εσένα. Η οικογένειά σου θα φροντιστεί, να είσαι σίγουρος γι' αυτό Είθε ο Θεός να σου ανοίξει τις πόρτες του ουρανού», ανέφερε πριν από μερικές εβδομάδες ο Γάλλος αστέρας όταν έμαθε για τον θάνατο του θείου του.

Αυτή την Κυριακή (09/06) η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θα δώσει δεύτερο φιλικό αγώνα με τον Καναδά, στο Μπορντό. Στη συνέχεια, η Γαλλία θα ετοιμαστεί για τον πρώτο της αγώνα για το Euro 2024, κόντρα στην Αυστρία (17 Ιουνίου). Ο Εμπαπέ και οι συμπαίκτες του θα παίξουν επίσης με την Ολλανδία (21 Ιουνίου) και την Πολωνία (25 Ιουνίου) στη φάση των ομίλων.