Ενδεκάδα που τρομάζει! Ετσι θα είναι το νέο σύστημα της Ρεάλ με τον Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ενδεκάδα που τρομάζει! Ετσι θα είναι το νέο σύστημα της Ρεάλ με τον Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 09:47 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 04.06.2024

Η άφιξη του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει τους «μερένχες» πανίσχυρους, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ αστέρων.

Η υπογραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο επίκεντρο όλων. Ο Γάλλος αστέρας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τους «μερένχες», γεγονός που θα τον κρατήσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έως το 2029 και θα κερδίζει 15 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, συν ένα μπόνους εγγραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθεί για πέντε χρόνια.

Ο Εμπαπέ είναι ένας επιθετικός για να ολοκληρώσει μια ομάδα σχεδιασμένη, σεζόν με τη σεζόν, με προσοχή και σχολαστικό έλεγχο της μεταγραφικής αγοράς από πλευράς Μαδριλένων. Πλέον, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει τον άνθρωπό του και ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι έχει την αξιοζήλευτη δουλειά να τον εντάξει σε μια ήδη ομάδα αστέρων στο παρόν και σε μια ομάδα που φαίνεται ακόμα πιο εκθαμβωτική για το μέλλον.

Με τον Τόνι Κρόος να αποχωρεί και τον Λούκα Μόντριτς να παραμερίζεται κάπως δεδομένης της ηλικίας του, ο νεαρός Γάλλος θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε τρεις σχηματισμούς στη Ρεάλ.

Εμπαπέ, Βινίσιους και Ροντρίγκο: Το «MVR» είναι το νέο «BBC» της Ρεάλ

Μπέιλ-Μπενζεμά-Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό ήταν το περίφημο «BBC» της Ρεάλ Μαδρίτης που έγραψε ιστορία τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε μια νέα εποχή. Σε αυτή του «MVR». Εμπαπέ, Βινίσιους και Ροντρίγκο. Ο Γάλλος αστέρας μπορεί να χωρέσει σε ένα σύστημα μαζί με αυτούς τους δύο επιθετικούς σε ένα 4-3-3.

Τρεις επιθετικοί με ευκρίνεια και αδιαμφισβήτητη ικανότητα να εναλλάσσουν ομαλά θέσεις. Ο Λουίς Ενρίκε έδωσε ένα χέρι βοηθείας στον Αντσελότι, ενισχύοντας τον ρόλο του Κιλιάν Εμπαπέ ως σέντερ φορ. Το αποτέλεσμα φωνάζει γκολ από παντού. Από τα 31 γκολ και τις επτά ασίστ του Γάλλου αστέρα, τα 20 τέρματα και οι έξι ασίστ έχουν έρθει στους 18 αγώνες όπου ήταν στην κορυφή της επίθεσης των Παριζιάνων.

Στην περίπτωση του 4-3-3 και τη χρησιμοποίηση του Εμπαπέ στην κορυφή της επίθεσης, απομακρύνει τον Μπέλιγχαμ από την αντίπαλη περιοχή κι αφήνει εκτοπισμένους τον Καμαβινγκά και τον Τσουαμενί. Αυτό, εν μέρει, οφείλεται στο ότι ο Βαλβέρδε και τα πνευμόνια του είναι αδιαπραγμάτευτα για τον Αντσελότι. Είναι και η πιο τολμηρή επιλογή, αν και ο Ουρουγουανός έχει ανθίσει ως μέσος και η αμυντική του προσπάθεια είναι αδιαμφισβήτητη.

Η εναλλακτική του Αντσελότι

Η επόμενη εναλλακτική στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι έχουν τον Ροντρίγκο στον πάγκο, προκειμένου ο Κιλιάν Εμπαπέ να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα. Τα υπόλοιπα ονόματα στον σχηματισμό των Μαδριλένων παραμένουν ίδια: Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ και Βινίσιους. Ωστόσο, η θέση τους στο γήπεδο αλλάζει. Ο Αντσελότι, μόλις ανίχνευσε το επιθετικό δυναμικό της ομάδας του, σχεδίασε έναν σχηματισμό διαμαντιών με σαφή εστίαση. Τον Μπέλιγχαμ.

Ως επιθετικός μέσος, ο Άγγλος είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στη σεζόν, φλερτάροντας με ένα γκολ ανά αγώνα. Με αυτή την τακτική, ο Τζουντ λειτουργεί ως ο αγωγός για όλα, πλαισιωμένος από τους Βαλβέρδε και Καμαβινγκά ως κεντρικά χαφ, με τον Τσουαμένι να αγκυροβολεί.

Ο Εμπαπέ και ο Βινίσιους οδηγούν την επιθετική γραμμή

Σαφώς αυτό το σύστημα (4-4-2) απελευθερώνει τον Βινίσιους και τον Εμπαπέ. Θα επέτρεπε επίσης στον Μπέλιγχαμ, περισσότερο από τους άλλους, να τους ενώσει στην επίθεση, καθώς προσαρμόζεται τέλεια από το πλάτος για να διεισδύσει προς τα μέσα, ενώ η επιβλητική του σωματική διάπλαση του επιτρέπει να καλύψει την πλάτη του Βινίσιους.

Όποια και αν είναι η επιλογή, η πιο πιθανή προσέγγιση στην σεζόν 2024/25 θα είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών και άλλων. Και όλα αυτά θα κληθεί να τα εξετάσει ο Κάρλο Αντσελότι. Ο «αρχιτέκτονας» των Μαδριλένων όλα αυτά τα χρόνια...