Η νοσταλγία του Εμπαπέ για την απουσία του Μέσι: «Πάντα μου λείπει να παίζω μαζί του»

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι

i

Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Η νοσταλγία του Εμπαπέ για την απουσία του Μέσι: «Πάντα μου λείπει να παίζω μαζί του»

Κώστας Τόπας 12:58 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 14.08.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε για το πόσο πολύ του λείπει να αγωνίζεται στο πλάι του Λιονέλ Μέσι.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κέρδισε ακόμη έναν τίτλο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή τη φορά, όπως συνέβη στις δύο τελευταίες σεζόν, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφυγε από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι για την Ίντερ Μαϊάμι, δεν ήταν μαζί του στο γήπεδο. Μετά την κατάκτηση του Champions Trophy, του γαλλικού Σούπερ Καπ, ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός τέθηκε υπό αμφισβήτηση για την απουσία του Αργεντινού.

«Πάντα σου λείπει να παίζεις με τον Μέσι», είπε στο μικρόφωνο στο Amazon Prive Video. Ο Γάλλος αστέρας εξήγησε πώς είναι και τι σημαίνει να έχει κάποιος τον «Λίο» στο γήπεδο δίπλα του, ειδικά για έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του.

«Για έναν φορ σαν εμένα, που του αρέσει να καταβροχθίζει χώρους, μαζί του βγαίνεις στο γήπεδο με τη σιγουριά ότι θα έχεις την μπάλα. Ήταν μια πολυτέλεια που σχεδόν μόνο αυτός μπορεί να σου δώσει», είπε ο επιθετικός της Παρί. Και κατέληξε: «Πέρα από αυτό, το να παίζεις με τον Μέσι ήταν ξεχωριστό».

Οι δυο τους μοιράστηκαν τα αποδυτήρια στην Παρί από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2023. Ο Μέσι σημείωσε 14 γκολ από πάσα του Εμπαπέ και βοήθησε τον Γάλλο σε 20 περιπτώσεις. Ο τελευταίος, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε σύλλογο, ερωτήθηκε επίσης για το μέλλον του. Το συμβόλαιό του με την Παρί λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά διαβεβαίωσε ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι πρόκειται να συμβεί.

«Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον μου. Δεν έχω κάνει κάποια επιλογή. Κανένας δεν μιλάει στην ομάδα για την κατάστασή μου, δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Δεν έχω πάρει την απόφασή μου αλλά υπάρχει συμφωνία με τον πρόεδρο Αλ Κελαϊφί, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομάδα. Η προσοχή είναι στραμμένη στην ομάδα όχι σε εμένα. Το 2022 πήρα την οριστική μου απόφαση τον Μάιο. Αν γνώριζα τι ήθελα να κάνω θα το είχα γνωστοποιήσει δεν θα το άφηνα να τραβάει τόσο πολύ, δεν θα έβγαζε νόημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επιθετικός.