Η δημοτικότητα του Εμπαπέ μειώθηκε απότομα, σύμφωνα με έρευνα

Κιλιάν Εμπαπέ

i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Η δημοτικότητα του Εμπαπέ μειώθηκε απότομα, σύμφωνα με έρευνα

Κώστας Τόπας 13:20 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 14.08.2024

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Odoxa που δόθηκε στη δημοσιότητα, η εικόνα του Κιλιάν Εμπαπέ έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Ταραγμένες εποχές για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ακόμη σε διακοπές, ο Γάλλος επιθετικός επισκέφθηκε την πατρίδα του πατέρα του, εκεί όπου τον υποδέχθηκαν με απίστευτο ενθουσιασμό. Εάν η βαθμολογία δημοτικότητάς του είναι υψηλή στην πατρίδα του πατέρα του Βιλφρίντ, είναι σε απότομη πτώση στη Γαλλία. Αυτό αποκαλύπτεται από έρευνα της Odoxa που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (08/07). Αν η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων εξακολουθεί να τον βρίσκει συμπαθή (70%), ο 24χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός έχει χάσει δέκα βαθμούς σε σχέση με το 2019.

Στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Εμπαπέ εμφανίζεται επίσης πολύ λιγότερο ταπεινός από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια (45%, -21 μονάδες!) και λιγότερο χαρισματικός (57%, -9 βαθμοί). Εάν η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή (το 63% των Γάλλων έχει καλή εικόνα για αυτόν), ο πρώτος σκόρερ της Ligue 1 πιθανότατα πληρώνει το δεύτερο μισό της σεζόν της Παρί και ίσως και την επιστολή του προς τη διοίκηση του σχετικά με το μέλλον του.

Το 65% των Γάλλων πιστεύει πως παρά την παρέμβασή του για τις ταραχές στη Γαλλία, με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός 17χρονου από έναν αστυνομικό στη Ναντέρ, τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του Εμπαπέ. 

«Πονάω για τη Γαλλία μου. Μια απαράδεκτη κατάσταση. Όλες μου οι σκέψεις στα αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένεια του Ναέλ, αυτό το μικρό αγγελούδι που έφυγε τόσο γρήγορα», ήταν τα λόγια του Εμπαπέ.

Μεταξύ των Γάλλων αθλητών, ο τζούντοκα Τεντί Ρινέ παραμένει ο πιο δημοφιλής (89% ευνοϊκή γνώμη), μπροστά από τον Τόνι Πάρκερ (87%) και επομένως τον Κιλιάν Εμπαπέ (63%).