Η αμφιλεγόμενη απόφαση του Εμπαπέ για την απουσία του από την εθνική Γαλλίας

Ο Κιλιάν Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

Η αμφιλεγόμενη απόφαση του Εμπαπέ για την απουσία του από την εθνική Γαλλίας

Κώστας Τόπας 08:33 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 13.10.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει πάρει μια αμφιλεγόμενη επιλογή καριέρας, μήνες μετά την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Γαλλίας για τα παιχνίδια με Ισραήλ και Βέλγιο παρά το γεγονός ότι έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που υπέστη, πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσε ότι ο Εμπαπέ αντιμετώπιζε ένα «πρόβλημα που δεν είναι σοβαρό», αλλά αρνήθηκε να ρισκάρει με την χρησιμοποίηση του Γάλλου επιθετικού των «μερένχες».

«Μπαίνω στη θέση του Εμπαπέ… Δεν έχει ζωή...»
NATIONS LEAGUE

19:33 - 08.10.2024

«Μπαίνω στη θέση του Εμπαπέ… Δεν έχει ζωή...»

Ο Ιμπραχίμα Κονατέ μίλησε για τον συμπαίκτη του, Κιλιάν Εμπαπέ τονίζοντας πως ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να περνάει κάποια ψυχολογική κρίση, ενώ τόνισε ότι με την πίεση που του ασκείται θα είναι αρκετά δύσκολο γι' αυτόν.

Ο Εμπαπέ πάντως αναδείχθηκε ο παίκτης του μήνα της Ρεάλ για τον Σεπτέμβριο, έχοντας σκοράρει πέντε γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του για τον σύλλογο από τότε που υπέγραψε το καλοκαίρι, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν

Τώρα, η γαλλική εφημερίδα «Foot Mercato» εξήγησε τον λόγο για τον οποίο, ο Εμπαπέ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής του ομάδας. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διακοπής, ο Εμπαπέ ενημέρωσε τους ιθύνοντες της γαλλικής ομοσπονδίας ότι δεν θα ήταν διαθέσιμος για τα παιχνίδια.

Το «Foot Mercato» προσθέτει ότι ήταν στόχος για τον πρώην επιθετικό της Παρί είναι να παίζει μόνο «σημαντικούς» αγώνες για τη Γαλλία εν μέσω ανησυχιών για τραυματισμό και την αύξηση των αγώνων σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό έχει συζητηθεί επίσημα μεταξύ του Εμπαπέ και της διοίκησης των «τρικολόρ».

Οπως επίσης, βάσει του γαλλικού δημοσιεύματος, ο Εμπαπέ δεν θέλει να ρισκάρει με ενδεχόμενους τραυματισμούς μιας κι έχει θέσει ως στόχο να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα». Και για να το κάνει αυτό επικεντρώνεται αποκλειστικά, στην παρούσα φάση, στις υποχρεώσεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί παίκτες υψηλού προφίλ μίλησαν δημόσια για την αύξηση των προγραμμάτων, ειδικά μετά τη νέα μορφή του Champions League αλλά και την εισαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο καλεντάρι της φετινής σεζόν.