Η μέρα που η Μπαρτσελόνα απέρριψε τον Εμπαπέ για να πάρει τον Ντεμπελέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ.

i

©intime

Η μέρα που η Μπαρτσελόνα απέρριψε τον Εμπαπέ για να πάρει τον Ντεμπελέ

Κώστας Τόπας 10:15 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 05.06.2024

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ακόμα παίκτης της Μονακό, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε κοντά στην απόκτηση του Γάλλου αστέρα, αλλά αποφάσισε να στραφεί στην περίπτωση του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Το απόγευμα της Δευτέρας (03/06) επιβεβαιώθηκε μια από τις ειδήσεις της χρονιάς στον κόσμο του ποδοσφαίρου: Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος αστέρας, του οποίο το συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν έληξε, εκπλήρωσε το όνειρό του να φορέσει τη φανέλα των «μερέχνες», οι οποίοι μόλις κατέκτησαν το Champions League.

Τα ισπανικά Μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία και δευτεραθλητής του Κατάρ του 2022, ήταν κοντά στην Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά οι «μπλαουγκράνα» τον απέρριψαν.

Όταν ήταν ακόμα παίκτης της Μονακό και ήδη θαύμαζε τον κόσμο με το επίπεδό του και, πάνω απ' όλα, την προβολή του, ο Χοσέ Μαρία Μινγκέλα, εκπρόσωπος παικτών, είπε ότι συνέστησε την υπογραφή του στην ομάδα της Μπαρτσελόνα

«Ο γιος μου, που ήταν στη Γαλλία, μου είπε ότι η Μονακό έκανε εκκαθάριση του ρόστερ. Έτσι, μίλησα προσωπικά με τους γονείς του Εμπαπέ, ήταν 18 ετών και με την αποχώρηση του Νεϊμάρ, μου είπε ότι θα ήταν χαρά να πήγαινε στην Μπάρτσα», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο La Tribu.

«Τον πρότεινα στη Μπαρτσελόνα και απάντησαν ότι, για την ίδια αξία, ο Ντεμπελέ ήταν καλύτερος. Πίστευαν ότι ο τότε ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν πιο κατάλληλος για τον τρόπο παιχνιδιού τους. Είναι μια σύντομη, αλλά θλιβερή ιστορία», κατέληξε.

Σήμερα πάντως η Ρεάλ κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της ως ελεύθερο, αλλά θα προσφέρει στον Γάλλο αστέρα μπόνους υπογραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ και μισθό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τις επόμενες πέντε σεζόν, πολύ κάτω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε ο Γάλλος επιθετικός στην Παρί Σεν Ζερμέν.