Μάσκες στο ποδόσφαιρο και πώς θα επηρεάσει την όραση του Εμπαπέ μετά τη σπασμένη μύτη του

Κιλιάν Εμπαπέ

Μάσκες στο ποδόσφαιρο και πώς θα επηρεάσει την όραση του Εμπαπέ μετά τη σπασμένη μύτη του

Κώστας Τόπας 19:21 - 18.06.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ολλανδία, ωστόσο θα επιστρέψει στη δράση φορώντας προστατευτική μάσκα.

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, υπέστη κάταγμα στη μύτη στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Euro 2024, στον οποίο η ομάδα του κέρδισε με 1-0 την Αυστρία, όπως επιβεβαίωσε η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) μετά την αναμέτρηση.

Ο 25χρονος αστέρας, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, υπέστη τον τραυματισμό όταν συγκρούστηκε με τον ώμο του Αυστριακού αμυντικού Κέβιν Ντάνσο, ενώ προσπαθούσε να πάρει κεφαλιά, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη του.

Η μάσκα, η επέμβαση που απέφυγε και το πλάνο της Γαλλίας για τον Εμπαπέ μετά την σπασμένη μύτη του
EURO 2024

11:59 - 18.06.2024

Η μάσκα, η επέμβαση που απέφυγε και το πλάνο της Γαλλίας για τον Εμπαπέ μετά την σπασμένη μύτη του

Ο τραυματισμός στην μύτη, η προστατευτική μάσκα που θα πρέπει να βάλει και το πλάνο της Γαλλίας για την διαχείριση του Κιλιάν Εμπαπέ στα επόμενα παιχνίδια στο Euro.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: «Ο παίκτης δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά θα κατασκευαστεί μια προσαρμοσμένη μάσκα για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει τους αγώνες του στο Euro 2024».

Στη Γαλλία πάντως αναφέρουν πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην επόμενη αναμέτρηση της ομάδας του και πως θα μπορέσει να βρίσκεται στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάν για τα επόμενα ματς, φορώντας ωστόσο προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του.

Πώς όμως αυτή η μάσκα θα επηρεάσει την όραση του Εμπαπέ

Η μαύρη μάσκα που χρησιμοποιούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτές οι μάσκες είναι κατασκευασμένες από πολυανθρακικό και εφαρμόζουν τέλεια στο πρόσωπο κάθε παίκτη. Η κύρια λειτουργία του είναι να μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης ενός τραυματισμού στο πρόσωπο, όπως κατάγματα στη μύτη, στα ζυγωματικά ή στα φρύδια.

Αυτές οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να μην επηρεάζουν την περιφερειακή όραση των παικτών, καθώς εφαρμόζουν τέλεια στο πρόσωπο και επιτρέπουν καθαρή και ανεμπόδιστη όραση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Παίκτες που φορούσαν μάσκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, αρκετοί παίκτες επέλεξαν επίσης να φορέσουν τη μαύρη μάσκα για να προστατευτούν από τραυματισμούς στο πρόσωπο. Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους παίκτες ήταν ο Σον Χιουνγκ-Μιν, επιθετικός της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας.

Ένας άλλος παίκτης που χρησιμοποίησε τη μάσκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, αμυντικός της Κροατίας.