Ο Εμπαπέ άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ρεάλ με τα κρυμμένα ταλέντα του (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Ο Εμπαπέ άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ρεάλ με τα κρυμμένα ταλέντα του (vid)

Κώστας Τόπας 09:22 - 20.07.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ άφησε άναυδους τους οπαδούς τεράστια τελετή παρουσίασης του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καθώς αποκάλυψε μερικά πολύ κρυμμένα ταλέντα του.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ παρουσιάστηκε σε 80.000 εκστασιασμένους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα μετά την οριστικοποίηση της πολυαναμενόμενης μεταγραφής του στην ισπανική ομάδα από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία στις αρχές Ιουνίου .

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων ήταν ένα μεγαλειώδες θέαμα, προσέλκυσε ακόμη περισσότερους θεατές από αυτόν του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009, αλλά ήταν η ευχέρεια του Εμπαπέ στα ισπανικά που πραγματικά ξάφνιασε τους πάντες.

Η γλωσσική ικανότητα του 25χρονου έρχεται λίγο αφότου έδωσε συνέντευξη στην Amanda Davies του CNN στα εναρκτήρια Globe Soccer Awards Europe τον Ιούνιο, όπου έδειξε την ικανότητά του στις γλώσσες, αυτή τη φορά στα αγγλικά. Η τέλεια προφορά του οδήγησε τους θαυμαστές στα social media να υποθέσουν ότι τα άψογα αγγλικά του Εμπαπέ θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης.

Όχι μόνο σόκαρε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η αυτοπεποίθηση του Εμπαπέ στα Ισπανικά μάγεψε επίσης τους οπαδούς της Μαδρίτης. Σύμφωνα με το αργεντίνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Pagina 12, ο εμβληματικός επιθετικός κατέπληξε το ισπανικό κοινό με την προφορά του, η οποία, όπως ισχυρίστηκαν, ακουγόταν παράξενα αργεντίνικη.

Οι θαυμαστές έμειναν έκπληκτοι και ανήρτησαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια όπως «καταπληκτική προφορά», «γνωρίζει κάποιος τον καθηγητή του στα Ισπανικά» και «εξαιρετικό επίπεδο ισπανικών». Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη Τύπου, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου παραδέχτηκε ότι άρχισε να μαθαίνει ισπανικά από νωρίς επειδή πάντα ονειρευόταν να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρει η Mirror.

«Έμαθα στο σχολείο. Δεν ήμουν ο καλύτερος σε άλλα μαθήματα, αλλά στα ισπανικά ήμουν. Ήξερα ότι θα ερχόταν η μέρα που θα έπαιζα για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήξερα ότι μιλώντας ισπανικά θα διευκόλυνε την προσαρμογή» είπε ο Εμπαπέ.

Στη συνέχεια, ο τελευταίος galactico της Ρεάλ χαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του και τον παλιό προπονητή του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επειδή του έδωσαν λίγη αργεντίνικη χροιά στην ισπανική γλώσσα του, καθώς πολλοί από αυτούς κατάγονται από την Αργεντινή, όπως Λιονέλ Μέσι, Άνχελ Ντι Μαρία και Λεάντρο Παρέδες. Ο 25χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός πρόσθεσε επίσης ότι ο Λουίς Ενρίκε τον καθοδήγησε στη γλώσσα.

«Οταν φτάνεις και μιλάς τη γλώσσα της χώρας, είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς. Νομίζω ότι το να μιλάω ισπανικά όλη μέρα θα με βοηθήσει να βελτιωθώ», είπε ο Εμπαπέ. «Είχα έναν Ισπανό προπονητή, τον Λουίς Ενρίκε, και πολλούς συμπαίκτες. Δεν φοβάμαι να μιλάω και να κάνω λάθη, έτσι μαθαίνεις. Αν με διορθώσουν άλλοι, είναι καλύτερα γιατί έτσι μαθαίνω περισσότερα».

Ο 25χρονος ήταν ξεκάθαρα χαρούμενος για τη μετακόμισή του στη Μαδρίτη, αποκαλύπτοντας ότι είχε πράγματι «πολλές προσφορές» στο τραπέζι, με τον σούπερ σταρ να τιμάται έντονα για αγγλικούς γίγαντες όπως η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ. Ωστόσο, για τον Εμπαπέ , ήταν η Μαδρίτη ή προτομή όταν επρόκειτο να κουνήσει το au revoir στο Παρίσι.

«Είχα πολλά χρόνια το όνειρο να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης και σήμερα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είμαι ένα χαρούμενο αγόρι σήμερα, πολύ χαρούμενος», είπε. «Ήμουν σίγουρος ότι θα ερχόταν η ώρα μου. Είχα πολλές προσφορές, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μόνη μου επιλογή αν έφευγα από το Παρίσι. Στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό ήταν ξεκάθαρο για μένα».