Κι όμως: Ο Εμπαπέ είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα πριν τη Ρεάλ - Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή

Εμπαπέ

i

© Imago

Κι όμως: Ο Εμπαπέ είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα πριν τη Ρεάλ - Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή

Κώστας Τόπας 11:17 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 11.09.2024

Το 2022, ο Κιλιάν Εμπαπέ ήθελε απεγνωσμένα να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε τέτοιο σημείο που είχε συμφωνήσει με ομάδα, η οποία προσέφερε 200 εκατομμύρια ευρώ στους Παριζιάνους για να τον αποκτήσουν.

Η «Equipe» αναφέρει αυτή την Τετάρτη (11/09) ότι, πριν από δύο χρόνια, ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε καταλήξει σε προφορική συμφωνία για να ενταχθεί στη Λίβερπουλ.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι μετά την ανανέωση του συμβολαίου του που τον συνέδεε με την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2024 –με δυνατότητα παράτασης του παίκτη για έναν ακόμη χρόνο– ο αρχηγός της Γαλλίας ένιωσε προδομένος από την ομάδα της Ligue 1.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί φέρεται να υποσχθέση στον Εμπαπέ μια διαρκώς φιλόδοξη μεταγραφική περίοδο με τις αναμενόμενες αφίξεις του Μπερνάρντο Σίλβα και στη συνέχεια του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ για τους Παριζιάνους.

Η εφημερίδα κατανοεί ότι το περιβάλλον του Εμπαπέ ζήτησε από τα στελέχη της Παρί να του επιτρέψουν μια διέξοδο πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, τόσο που ο επιθετικός φέρεται να αρνήθηκε να συμμετάσχει στην πρεμιέρα της σεζόν 2022-2023 και στον αγώνα με την Κλερμόν (5-0).

Στη συνέχεια, η Παρί φέρεται να έλαβε δύο προσφορές, από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, τους δύο συλλόγους που πάντα είχαν ενδιαφέρον για τον Γάλλο αστέρα.

Η Λίβερπουλ προσέφερε 200 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας, η προσφορά της Λίβερπουλ για την απόκτηση του Εμπαπέ ήταν 200 εκατ. ευρώ. Ο Αντέρο Ενρίκε, ο οποίος ήταν αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν πριν από τον διορισμό του Λουίς Κάμπος, ζήτησε από τους ιθύνοντες της ομάδας της Premier League να διπλασιάσουν αυτό το ποσό, ως έναν τρόπο να περικόψουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, ο Εμπαπέ φέρεται να είχε ήδη καταλήξει σε προσωπική συμφωνία με τη Λίβερπουλ για ένα βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο, το οποίο θα του επέτρεπε να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης στο μέλλον. Ο Γάλλος επιθετικός υπέγραψε τελικά μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για τους «μερένχες» μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν κι έτσι η μεταγραφή του στους «Reds» δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!