Ο Εμπαπέ και οι 12 «Galacticos» του Φλορεντίνο Πέρεθ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ο Εμπαπέ και οι 12 «Galacticos» του Φλορεντίνο Πέρεθ

Κώστας Τόπας 09:25 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 04.06.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί το τελευταίο μεγάλο αστέρι που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ από μια πολυτελή συλλογή που ξεκίνησε το 2000.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επισημοποίησε αυτή τη Δευτέρα (03/06) την υπογραφή του Κιλιάν Εμπαπέ για πέντε χρόνια. Μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας υπέγραψε στου «μερένχες», οι οποίο τον «φλέρταραν» εδώ και αρκετά χρόνια.

Με τον Εμπαπέ στο ρόστερ των Μαδριλένων υπάρχουν 12 «Galacticos» του Φλορεντίνο Πέρεθ. Ένας αστερισμός σπουδαίων ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια, όταν έφτασε ο πρώτος: Ο Λουίς Φίγκο. Έκτοτε, υπήρξαν πολλά καλοκαίρια που ο πρόεδρος των «μερένχες» έκανε τα πάνω κάτω το μεταγραφικό παζάρι με ηχηρές μεταγραφές.

Στις 24 Ιουλίου 2000, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, συνοδευόμενος από τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο, παρουσίασε τον Πορτογάλο σταρ της Μπαρτσελόνα, Λουίς Φίγκο, έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ. Μια ιστορική υπογραφή από κάθε άποψη, καθώς ο Φίγκο άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 9 Ιουλίου 2001, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και έναν από τους καλύτερους στην ιστορία, Ζινεντίν Ζιντάν, ως νέο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 73,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερη χρονιά στο τιμόνι του λευκού συλλόγου και ο δεύτερος «galactico» μετά τον Φίγκο.

Ζινεντίν Ζιντάν/©Marca

Το καλοκαίρι του 2002, τα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν... μπαρουτοκαπνισμένα. Η ομάδα της Μαδρίτης ολοκλήρωσε την υπογραφή του τρίτου συνεχόμενου «galactico» της, του Ρονάλντο Ναζάριο για 45 εκατομμύρια ευρώ, μετά από μια έντονη 31η Αυγούστου. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε στις 23:00, μία ώρα πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία των καλοκαιριών μεταγραφών. Αργότερα, ο Φίγκο, ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο θα έπαιζαν μαζί στο Μπερναμπέου.

Στις 17 Ιουνίου 2003, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στους Μαδριλένους. Ο αγγλικός σύλλογος είχε έρθει σε συμφωνία με την Μπάρτσα, αλλά ο παίκτης προτίμησε τη Ρεάλ. Η σπουδαία αυτή μεταγραφή κόστισε μόλις 35 εκατομμύρια ευρώ στους «μερένχες».

Ενα χρόνο αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε έναν ακόμη νικητή της Χρυσής Μπάλας. Ήταν η εποχή των «galacticos» και ο ισπανικός σύλλογος πλήρωσε 12 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Μάικλ Όουεν. Ωστόσο, δεν ήταν ένας από τους «Galacticos» που έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ισα ίσα το αντίθετο. Δεν προσαρμόστηκε στη Ρεάλ και στη ζωή της Μαδρίτης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο © Intime

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Απρίλιο του 2009 και έφτασε έτοιμος να ανακτήσει την ομάδα των μεγάλων σταρ υπογράφοντας έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον ισχυρό άνδρα των «μερέχνες» να βγάζει από τα ταμεία της ομάδας του 96 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου στις 11 Ιουνίου του 2009 να εντάξει τον Πορτογάλο αστέρα στο ρόστερ των «μερένχες».

Ο Κακά ανακοινώθηκε πριν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν άλλο ένα από τα «κοσμήματα» της μεταγραφικής αγοράς τότε, αλλά ήταν επίσης μια άλλη από τις απογοητεύσεις μεταξύ των «γαλαξιακών» μεταγραφών της Ρεάλ. Εντάχθηκε από τη Μίλαν και επίσης με μια Χρυσή Μπάλα κάτω από την αγκαλιά του για 65 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν το μεγάλο στοίχημα του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι τραυματισμοί ήταν βάρος για τον Βραζιλιάνο και δεν τα κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Επειτα ακολούθησε η μεγάλη μεταγραφή του Καρίμ Μπενζεμά. Ήταν η μεγάλη «καψούρα» του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος τον ένταξε στο ρόστερ της Ρεάλ έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Τα καλύτερα χρόνια του Γάλλου επιθετικού στη Μαδρίτη, ήρθαν με την αποχώρηση του Κριστιάνο για να γίνει αρχηγός της ομάδας, ο πρώτος σκόρερ και να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, εκτός από το να κατακτήσει και πέντε Champions League.

Επειτα οι Μαδριλένοι έβγαλαν 101 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ! Η δική του υπόθεση δεν ήταν σαπουνόπερα σαν του Εμπαπέ, αλλά είναι από τις μεταγραφές που κόστισαν περισσότερο στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά και για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, ο Ουαλός μεσοεπθιετικός έγινε εκείνη την εποχή η πιο μεγάλη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Με την Ρεάλ ο Γκάρεθ Μπέιλ κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα ευρωπαϊκά κύπελλα και να γράψει ιστορία ως παίκτης των «μερένχες».

Λίγο αργότερα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έφτασε και ο Έντεν Αζάρ. Ο Βέλγος αστέρα εντάχθηκε στη Ρεάλ θεωρούμενος ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. «Μάγεψε» με τη φανέλα της Τσέλσι για πολλά χρόνια και επιλέχθηκε επίσης ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι η υπογραφή του ήταν επιτυχημένη και ο Φλορεντίνο Πέρεθ πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για αυτόν. Ωστόσο, η πορεία του Βέλγου μεσοεπιθετικού δεν ήταν αναμενόμενη και η θητεία του ολοκληρώθηκε άδοξα.

Ο νεότερος «galactico» στην ιστορία της Ρεάλ είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Υπάρχουν εκείνοι που μπορεί να θεωρούν ότι ο Μαδρίτης υπέγραψε υπόσχεση λόγω ηλικίας, 19 ετών, αλλά ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας γνώριζε ότι υπήρχε ένα αστέρι. Και παρουσιάστηκε ως τέτοιος αφού κατέβαλε στη Ντόρτμουντ 103 εκατομμύρια ευρώ. Παίκτης άμεσης απόδοσης, έχει κατακτήσει το Champions League, τη La Liga και το Σούπερ Καπ Ισπανίας στην πρώτη του σεζόν.

Για να φτάσουμε σήμερα στην μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ. Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτή που κόστισε περισσότερο στον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Γάλλος αστέρας εντάχθηκε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και εκτοξεύεται για να κυριαρχήσει την επόμενη εποχή.

«Τρέλα» και στα social media του Εμπαπέ: Η απίστευτη εκτόξευση των ακολούθων μετά την μεταγραφή του στη Ρεάλ
LA LIGA

08:22 - 04.06.2024

«Τρέλα» και στα social media του Εμπαπέ: Η απίστευτη εκτόξευση των ακολούθων μετά την μεταγραφή του στη Ρεάλ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κιλιάν Εμπαπέ είδε περισσότερους από δύο εκατομμύρια νέους ακόλουθους στα κοινωνικά του δίκτυα.

Ο Γάλλος αστέρας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τους «μερένχες», γεγονός που θα τον κρατήσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έως το 2029 και θα κερδίζει 15 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, συν ένα μπόνους εγγραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθεί για πέντε χρόνια