Ο Εμπαπέ και το παιδικό του όνειρο: Οι αξίες που απαρνήθηκε για να υπογράψει στη Ρεάλ (vid)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Ο Εμπαπέ και το παιδικό του όνειρο: Οι αξίες που απαρνήθηκε για να υπογράψει στη Ρεάλ (vid)

Κώστας Τόπας 14:10 - 17.07.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Φλορεντίνο Πέρεθ ευχαρίστησε τον παίκτη για την «προσπάθειά του» να ενταχθεί στους Μαδριλένους, αφήνοντας στην άκρη τα οικονομικά του συμφέροντα.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παρουσιάστηκε την Τρίτη (16/07) ως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ο Φλορεντίνο Πέρεθ άφησε ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στον παίκτη για την (οικονομική) προσπάθεια που κατέβαλε να φορέσει τη φανέλα των «μερένχες» τις επόμενες σεζόν, αφήνοντας ακόμα περισσότερες αμφιβολίες για το τι Γάλλος παράτησε για να είναι εκεί. 

«Αγαπητέ Κιλιάν, σε ευχαριστώ που έκανες μια προσπάθεια που πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν. Έφτασες στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα μεγάλο επίτευγμα», είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ. 

Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος κέρδιζε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Παρί Σεν Ζερμέν, ξέρει ήδη ότι δεν θα τα λάβει στη Ρεάλ Μαδρίτης και η προβληματική αποχώρησή του από τον παριζιάνικο σύλλογο θα μπορούσε να οδηγήσει στον Εμπαπέ να μην λάβει όλα τα χρήματα που θα λάμβανε.

Η Παρί κρατά παγωμένο μέρος των αποδοχών του, μετά από συμφωνία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο, ότι ο παίκτης δεν θα έφευγε δωρεάν, κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα και που θα μπορούσε να είναι ο λόγος για την «προσπάθεια» που ανακοίνωσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατά την παρουσίασή του.

Στη Ρεάλ και παρόλο που έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, ο Εμπαπέ θα λάβει μεταξύ 100 και 115 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους υπογραφής, μοιρασμένα τα επόμενα πέντε χρόνια, εκτός από περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν.

Παρά αυτά τα χαμηλότερα νούμερα, θα αποζημιωθεί με δικαιώματα εικόνας (θα πρέπει να λάβει μεταξύ 60/80% της αξίας), κάτι που στην Παρί, παρότι δεν είναι επίσημο, λέγεται ότι κέρδιζε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να πετύχει κι άλλα μπόνους, όπως τίτλους ή την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Πέρα από τις αξίες, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα εκπληρώσει ένα παιδικό όνειρο, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο αναμενόταν. Αφού ήταν το αστέρι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Γάλλος επιθετικός θα πρέπει να παλέψει για τη θέση του σε μια ομάδα που περιλαμβάνει επίσης τους Βινίσιους Τζούνιορ, Ροντρίγκο, Μπέλιγχαμ και το λαμπρό αστέρι της Βραζιλίας, Έντρικ.