Ο λόγος που ο Εμπαπέ δεν έμεινε στη Ρεάλ σε ηλικία 13 ετών: «Έγινε και με τον Νεϊμάρ...»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

PrtScr

Ο λόγος που ο Εμπαπέ δεν έμεινε στη Ρεάλ σε ηλικία 13 ετών: «Έγινε και με τον Νεϊμάρ...»

Κώστας Τόπας 15:43 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 13.08.2024

Το 2012 ο Κιλιάν Εμπαπέ υποβλήθηκε σε δοκιμαστικά για να μπει στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν έμεινε ποτέ κάτοικος Μαδρίτης.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ επιτέλους εκπληρώνει το όνειρό του να παίξει στην αγαπημένη του ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 25χρονος επιθετικός, πρώην της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν κοντά στο να μπει στους «μερένχες» το 2012, αλλά ο Γάλλος δεν έμεινε για μη αθλητικούς λόγους, όπως αποκαλύπτεται σε ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε από το DAZN λίγες μέρες πριν την παρουσίασή του από τους Μαδριλένους.

Αυτό το ντοκιμαντέρ θυμάται το πρώτο ταξίδι του Γάλλου στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Το 2012, οι «μερένχες» έκαναν δοκιμαστικά για νέους αθλητές για το σχηματισμό του συλλόγου και ο Εμπαπέ, μετά από πρόσκληση του Ζινεντίν Ζιντάν, ήταν ένα από τα ονόματα που παρουσιάστηκαν στο Valdebebas (προπονητικό κέντρο του συλλόγου).

Εκείνη την εποχή, ο νεαρός Γάλλος έδειξε πολλή ποιότητα, ταχύτητα και εκρηκτικότητα, παρόλο που ήταν ακόμα ένα μικρό και αδύναμο αγόρι. Αν και οι υπεύθυνοι έμειναν έκπληκτοι από τα χαρακτηριστικά του παίκτη, ο Εμπαπέ τελικά δεν έμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης και υπάρχει λόγος για αυτό.  

«Αυτοί που έμειναν ήταν για πολύ συγκεκριμένους λόγους - είτε ξεχώρισαν περισσότερο από τους άλλους είτε επειδή ήταν απαραίτητο να ενισχυθεί μια συγκεκριμένη θέση εκείνη τη σεζόν. Αλλά αν ο Κιλιάν δεν έμεινε λόγω της χώρας, της γλώσσας και των οικογενειακών ζητημάτων». αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ «El Primer Kylian», ο Λούκα Ζιντάν, τερματοφύλακας της Γρανάδας που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Συνέβη και με τον Νεϊμάρ, ο οποίος ήρθε να προπονηθεί και δεν έμεινε. Για να ποντάρεις σε έναν τέτοιο παίκτη, πρέπει να κοιτάς οικονομικά και οικογενειακά θέματα...», πρόσθεσε ο Ρούμπεν ντε λα Ρεντ, προπονητής της των «μερένχες», εκείνη την εποχή. 

Όπως θα το είχε η μοίρα, ο Γάλλος διεθνής πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, χρόνια αργότερα, για να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο. Οι Μαδριλένοι θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ αυτήν την Τετάρτη με αντίπαλο την Αταλάντα (14/08, 20:00), κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του Εμπαπέ με τη φανέλα της Ρεάλ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!