Ο «νόμος Εμπαπέ» είναι έτοιμος προς ψήφιση μετά την μεταγραφή του Γάλλου αστέρα στη Ρεάλ

Κιλιάν Εμπαπέ

Ο «νόμος Εμπαπέ» είναι έτοιμος προς ψήφιση μετά την μεταγραφή του Γάλλου αστέρα στη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 15:00 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 04.06.2024

Η κοινότητα της Μαδρίτης φέρεται να εισαγάγει έναν νέο «νόμο Εμπαπέ» μετά τη μεταγραφή του Γάλλου αστέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη Δευτέρα (03/06), η μετακίνηση του Κίλιαν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώθηκε επίσημα μετά από μήνες εικασιών. Ο Γάλλος αστέρας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τους «μερένχες», γεγονός που θα τον κρατήσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έως το 2029 και θα κερδίζει 15 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, συν ένα μπόνους εγγραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθεί για πέντε χρόνια

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής, ο Εμπαπέ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τόσο χαρούμενος και περήφανος που μπήκα στον σύλλογο των ονείρων μου, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο ενθουσιασμένος είμαι αυτή τη στιγμή. Ανυπομονώ να σας δω, Madridistas, και σας ευχαριστώ για την απίστευτη υποστήριξή σας. Hala Madrid!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος διεθνής επιθετικός.

Μετά την επιβεβαίωση της μετακίνησης του Εμπαπέ στη Ρεάλ, έχει υποστηριχθεί ότι ένας νέος νόμος θα μπορούσε να εισαχθεί από την ισπανική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Mundo Deportivo», η Κοινότητα της Μαδρίτης βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης ενός «νόμου Εμπαπέ», ο οποίος πρόκειται να «καταργήσει τον αυτόνομο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και πραγματοποιούν επενδύσεις».

Πιστεύεται ότι είναι παρόμοιος με τον «νόμο του Μπέκαμ», ο οποίος εισήχθη το 2005. Ο νόμος αυτός περιείχε ένα φορολογικό καθεστώς που επέτρεπε στους αλλοδαπούς που μετακόμισαν στην Ισπανία να εργαστούν για να πληρώσουν ένα πάγιο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων 24% ανεξαρτήτως εισοδήματος.

«Η Κοινότητα της Μαδρίτης επεξεργάζεται αυτόν τον νέο νόμο εδώ και πολύ καιρό και βρίσκεται στην τελική ευθεία της έγκρισής της στη Συνέλευση της Μαδρίτης. Αυτή η φορολογική έκπτωση αφορά νέους φορολογούμενους, είτε είναι ημεδαποί είτε αλλοδαποί που επενδύουν στο κεφάλαιο και η αγορά κατοικίας δεν περιλαμβάνεται στον κανόνα», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, ένας καθηγητής Χρηματοοικονομικού και Φορολογικού Δικαίου στο Universitat Rovira i Virgili ισχυρίστηκε ότι η έγκριση του «νόμου Εμπαπέ» θα μπορούσε να οδηγήσει στη Μαδρίτη να γίνει φορολογικός παράδεισος για τους πλούσιους.