Επος: Παίκτης της Αλαβές ζήτησε τη φανέλα του Εμπαπέ και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο

Η στιγμή που ο Αμπντέλ Αμπκάρ ζητάει τη φανέλα από τον Εμπαπέ

i

PrtScr

Επος: Παίκτης της Αλαβές ζήτησε τη φανέλα του Εμπαπέ και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο

Κώστας Τόπας 14:10 - 25.09.2024

Ο αμυντικός της Αλαβές, Αμπντέλ Αμπκάρ, ζήτησε τη φανέλα του Κιλιάν Εμπαπέ στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του.

Επιλογή τακτικής ή τιμωρίας; Ο Αμπντέλ Αμπκάρ δεν περίμενε το τέλος του αγώνα – όπως συνηθίζεται – για να ζητήσει από τον Κιλιάν Εμπαπέ να του δώσει τη φανέλα του. Ο Μαροκινός αμυντικός κατευθύνθηκε προς τον Γάλλο διεθνή επιθετικό στο ημίχρονο του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλαβές (3-2), το βράδυ της Τρίτη (24/09) στη La Liga, για να ζητήσει και να αποκτήσει τη φανέλα του.

Μια χειρονομία που δεν άρεσε καθόλου τόσο στους οπαδούς της ομάδας του, όσο και στον προπονητή του, ειδικά από τη στιγμή που η Αλαβές ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και ο Εμπαπέ είχε σκοράρει το ένα από τα δύο τέρματα. Αυτό, όπως φαίνεται, δεν άρεσε στον τεχνικό των φιλοξενουμένων, Λουίς Γκαρσία. Και γι' αυτόν τον λόγο, ο Αμπντέλ Αμπκάρ αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Πρόβλημα με Εμπαπέ και μεγάλη ανησυχία στη Ρεάλ ενόψει του ντέρμπι με Ατλέτικο
LA LIGA

09:41 - 25.09.2024

Πρόβλημα με Εμπαπέ και μεγάλη ανησυχία στη Ρεάλ ενόψει του ντέρμπι με Ατλέτικο

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας στο παιχνίδι με την Αλαβές και πλέον άπαντες στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Αν δεν έκανε μεγάλα λάθη κατά το πρώτο ημίχρονο, ο 25χρονος Μαροκινός διεθνής αμυντικός αποσύρθηκε από το παιχνίδι. Ερωτηθείς για τους λόγους αυτής της αντικατάστασης στο ημίχρονο, ο προπονητής της Αλαβές, Λουίς Γκαρσία, είπε ότι ήθελε απλώς να πραγματοποιήσει μια τακτική αναδιοργάνωση.

«Δεν ξέρω τι έκανε», διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου. «Ήθελα να αλλάξω ένα πράγμα γιατί ήθελα να δουλέψω σε κάτι, ένα μικρό θέμα τακτικής. Δεν ξέρω αν ζήτησε τη φανέλα, δεν έχω ιδέα. Βγήκε επειδή ήθελα να τον αντικαταστήσω και είναι πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Αλαβές.

Στον σύλλογο από το 2020, ο Αμπκάρ έχει καθιερωθεί ως βασικός στην άμυνα της Αλαβές από το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2022. Φέτος, ξεκίνησε και τους επτά αγώνες της La Liga για τη βασκική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων πέντε στο σύνολό τους.

Οπως και να 'χει αυτή η αλλαγή δεν είχε άμεσο αποτέλεσμα για την Αλαβές. Καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Ροντρίγκο για το 3-0. Στη συνέχεια, οι Μαδριλένοι αν και δέχθηκαν δύο γκολ από την αντίπαλό τους, κατάφεραν μέχρι το τέλος να διατηρήσουν το προβάδισμα και να κατακτήσουν το τρίποντο, για να φτάσουν στο -1 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.