Ποια είναι η Φαϊζά Λάμαρι και ο Ουίλφριντ Εμπαπέ, οι γονείς του Γάλλου αστέρα και τι ρόλο έπαιξαν στη μεταγραφή του στη Ρεάλ

Φαϊζά Λάμαρη, Κιλιάν Εμπαπέ και Ουίλφριντ Εμπαπέ

Ποια είναι η Φαϊζά Λάμαρι και ο Ουίλφριντ Εμπαπέ, οι γονείς του Γάλλου αστέρα και τι ρόλο έπαιξαν στη μεταγραφή του στη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 15:22 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 04.06.2024

Φαϊζά Λάμαρι και Ουίλφριντ Εμπαπέ έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας του γιου τους, Κιλιάν, προκειμένου σήμερα ο 25χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός να αποτελεί παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και μια από τις μεγαλύτερες σαπουνόπερες στο μεταγραφικό παζάρι έχει ήδη τελειώσει. Δύο πρόσωπα που έχουν ουσιαστική σημασία σε αυτή την πιθανή μεταγραφή είναι οι γονείς του. Πολύς λόγος γίνεται για την Φαϊζά Λάμαρι και τον Ουίλφριντ Εμπαπέ, οι οποίοι έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις διαπραγματεύσεις του γιου τους με τους «μερένχες».

Μάλιστα, και οι δύο είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του Κίλιαν Εμπαπέ. Λίγες μέρες πριν επιστρέψει στις προπονήσεις, ο Γάλλος αστέρας επισκεπτόταν συχνά το Καμερούν. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί έκανε εκείνο το ταξίδι σε αφρικανικά εδάφη.

Ουίλφριντ Εμπαπέ: Ο πρόσφυγας που έκανε καριέρα ως προπονητής

Ένας διαφορετικός προορισμός από το συνηθισμένο για έναν παίκτη αυτής της ιδιότητας να περάσει τις τελευταίες μέρες των διακοπών. Ο λόγος βρίσκεται στον πατέρα του, καθώς ο Ουίλφριντ γεννήθηκε εκεί, στα εδάφη του Καμερούν, αν και έχει και νιγηριανή καταγωγή.

Το 1990 ο πατέρας του Εμπαπέ έφτασε στη Γαλλία ως πρόσφυγας και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ωστόσο, εκεί που απέκτησε τη μεγαλύτερη φήμη ήταν ως προπονητής Ακαδημιών. Ήταν υπεύθυνος να ενσταλάξει στον γιο του αυτό το πάθος για το ποδόσφαιρο.

Τον προπόνησε ακόμη και στο Μποντί, το κλαμπ της γειτονιάς του. Οπως επίσης από τα χέρια του πέρασαν κι άλλοι παίκτες όπως οι Σαλιμπά και Ικονέ. Σε αυτή τη γαλλική κοινότητα στο νομό της Σεν-Σαιν-Ντενί, στη διοικητική περιοχή της Ιλ-ντε-Φρανς, ο πατέρας του Εμπαπέ γνώρισε την άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια της ιστορίας, τη Φαϊζά Λαμάρη.

Φαϊζά Λάμαρη: από παίκτρια χάντμπολ σε βασικό πυλώνα των διαπραγματεύσεων

Η Φαϊζά Λάμαρη γεννήθηκε επίσης στο Μποντί, αν και έχει αλγερινή καταγωγή. Εκεί, στην ομάδα της γειτονιάς της, έγινε μια από τις πιο αναγνωρισμένες παίκτριες στο γαλλικό γυναικείο χάντμπολ. Μια συμβολική φιγούρα μιας ομάδας που ήταν στην πρώτη εθνική κατηγορία του συγκεκριμένου αθλήματος. Οι συμπαίκτες και οι μάνατζέρ της μιλούν για τον δυνατό χαρακτήρα που είχε ήδη εκείνη την περίοδο, ξεχωρίζοντας ως σκληρή παίκτρια.

Η μητέρα του Εμπαπέ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της καριέρας του γιου της τόσο στον αθλητικό όσο και στον οικονομικό τομέα και μάλιστα τολμούσε να αναλάβει κι άλλους ποδοσφαιριστές μέσω μιας εταιρείας που ίδρυσε, αρχικά, για να προωθήσει την εμπορική εικόνα του Εμπαπέ.

Η σκληρότητα, ο χαρακτήρας και η σοβαρότητά του τον καθιστούν βασικό μέρος των διαπραγματεύσεων. Ένα μεγάλο μέρος της μεταγραφής του Γάλλου αστέρα στη Ρεάλ συνίσταται στο να πείσει τη μητέρα του, στην οποία ο Κιλιάν εμπιστεύεται απόλυτα.