Το «μυστικό» κόλπο της Ρεάλ για να πληρώσει το μυθικό πριμ υπογραφής ύψους 100 εκατ. ευρώ στον Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Το «μυστικό» κόλπο της Ρεάλ για να πληρώσει το μυθικό πριμ υπογραφής ύψους 100 εκατ. ευρώ στον Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 11:36 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 04.06.2024

Το μεγάλο «μπαμ» ολοκληρώθηκε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανακοινώθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα κληθεί να πληρώσει μυθικό πριμ υπογραφής ύψους 100 εκατ. ευρώ στον Γάλλο αστέρα.

Η άφιξη του Κίλιαν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται ήδη μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η οποία φυσικά περιλαμβάνει πολλά χρήματα. Ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας δεν πλήρωσε ούτε ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, μιας και κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της ως ελεύθερο, αλλά θα προσφέρει στον Γάλλο αστέρα μπόνους υπογραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ και μισθό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τις επόμενες πέντε σεζόν, πολύ κάτω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε ο Γάλλος επιθετικός στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Βέβαια, πρόκειται για χρήματα που μπορεί τώρα να φαίνονται υψηλά, αλλά με τον καιρό θα εξαφανιστούν από τους λογαριασμούς των «μερένχες» με τα κέρδη που προκύπτουν από τη δημοτικότητα του παίκτη, όπως εξηγεί η εφημερίδα «As».

Το «μυστικό» βρίσκεται στο πλάνο του αθλητικού μάρκετινγκ, διαφορετικά η Ρεάλ και ο Κίλιαν Εμπαπέ δεν ήταν δύο παγκόσμιες μάρκες. Η εφημερίδα της Μαδρίτης αναφέρει ότι ο σύλλογος παράγει ποσά που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte, σε σχέση με το 2023) ανά σεζόν, αλλά αυτό το ποσό μπορεί τώρα να πολλαπλασιαστεί με την άφιξη ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Η «As» θυμάται ότι αυτό συνέβη με την έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ. Η οικονομική και αθλητική «ένεση» που είχε η Ρεάλ από τον ερχομό του Πορτογάλου ήταν τεράστια.

Κάθε ανάρτηση στο Instagram και 85 χιλιάδες ευρώ

Ο Εμπαπέ είναι από μόνος του μια «μηχανή» που δημιουργεί χρήματα. Ο παίκτης συνδέεται με μάρκες όπως η Nike, η Oakley ή η Hublot, που του πληρώνουν ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν. Κάθε ανάρτηση που κάνει στο Instagram μπορεί να του αποφέρει 85 χιλιάδες ευρώ και τα (μεγάλα) δικαιώματα εικόνας σας τα διαχειρίζεται η Mbappé SA, η οποία μάλιστα κατοχύρωσε την άκαρπη γιορτή σας ως εικόνα επωνυμίας.

Από την αρχή, ο σύλλογος θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει ήδη ο παίκτης, αλλά θα απαιτήσει ένα ποσοστό (περίπου 20%) από τα νέα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που είναι κοινή πρακτική στο κλαμπ τα τελευταία χρόνια.

 «Είναι προφανές ότι θα έχει πολλαπλό αντίκτυπο πέρα ​​από την αθλητική πτυχή. Θα πουληθούν πολλές φανέλες, θα αυξηθούν οι ακόλουθοι στα social media και θα αυξηθεί η κατανάλωση παιχνιδιών στην τηλεόραση. Αυτό θα ωφελήσει άμεσα τους σημερινούς χορηγούς, θα προσελκύσει νέους και θα ωφελήσει το εμπορικό σήμα του συλλόγου», εξήγησε ο Μιγκέλ Άνχελ Ερνάντες, ειδικός μάρκετινγκ.

Οι επιπτώσεις θα έχουν επίσης ίδια αποτελέσματα στην ίδια την La Liga κατά τη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όλοι κερδίζουν και η Ισπανία κερδίζει, ενώ από την άλλη χάνει το γαλλικό πρωτάθλημα και η Παρί Σεν Ζερμέν.