Στα άκρα οι σχέσεις Εμπαπέ - Παρί: Απλήρωτος ο Γάλλος αστέρας, απαιτεί 80 εκατ. ευρώ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Στα άκρα οι σχέσεις Εμπαπέ - Παρί: Απλήρωτος ο Γάλλος αστέρας, απαιτεί 80 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 08:50 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 29.05.2024

Παρί Σεν Ζερμέν και Κιλιάν Εμπαπέ το τραβάνε στα άκρα. Ο Γάλλος αστέρας απαιτεί τον μισθό που δεν του έχει καταβληθεί τον Απρίλιο αλλά και το μπόνους αφοσίωσης τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ!

Η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών σε οικονομικό επίπεδο, είχε πολλές αναταράξεις στις τάξεις των Παριζιάνων.

Σύμφωνα με την «L'Équipe», η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν έχει καταβάλει στον παίκτη τον μισθό του Απριλίου και του χρωστά μπόνους 80 εκατομμυρίων ευρώ που έπρεπε να είχε καταβληθεί τον Φεβρουάριο.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί είναι ο επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων. Τον Αύγουστο του 2023, όταν ο Εμπαπέ αρνήθηκε να ανανεώσει, ο Γάλλος αστέρας είχε υποσχεθεί να κάνει πίσω από τα 80 εκατομμύρια ευρώ και να «παραιτηθεί» από το μπόνους, ώστε η αποχώρησή του να μην αντιπροσωπεύει οικονομικό παράπονο για Παρί.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας των Παριζιάνων, εξαγριωμένος, μη μπορώντας να απαντήσει με «όχι», αποφάσισε να του πληρώσει αυτά τα 80 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, ισχυριζόμενος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να είναι αυτή που θα έπρεπε να είχε πληρώσει, ως μπόνους υπογραφής για τον Γάλλο αστέρα.

Πριν από τον Απρίλιο, τόσο ο Εμπαπέ όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν να συμφωνήσουν σε μια φιλική αποχώρηση που, οικονομικά, δεν θα έβλαπτε κανένα από τα δύο μέρη. Η σχέση του Αλ Κελαϊφί με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν ήταν στα καλύτερά της, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν με την την European Super League και από την προσπάθεια του ισχυρός άνδρα της Ρεάλ να υπογράψει τον αρχηγό της γαλλικής ομάδας το 2021.

Εν τω μεταξύ, ενώ η σχέση μεταξύ Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί έχει διαλυθεί εντελώς, χωρίς άμεση επικοινωνία, οι δικηγόροι των δύο πλευρών είναι αυτοί που ανταλλάσσουν email για να διαπραγματευτούν τους όρους της αποχώρησης του ποδοσφαιριστή. Η Παρί επαναλαμβάνει ότι θέλει γραπτή δέσμευση από τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της, ώστε να κρατήσει τον λόγο του, αυτόν της «παραίτησης» των 80 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το περιβάλλον του παίκτη απαιτεί τον μισθό που του οφείλει.