Τα χρωστούμενα της Παρί, η απόδραση στη Σουηδία και η έρευνα για βιασμό - Το χρονικό της υπόθεσης του Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης - Φωτ. IMAGO

Τα χρωστούμενα της Παρί, η απόδραση στη Σουηδία και η έρευνα για βιασμό - Το χρονικό της υπόθεσης του Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 11:36 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 15.10.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι στόχος έρευνας της σουηδικής αστυνομίας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση» μετά την απόδρασή του την περασμένη εβδομάδα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Το χρονικό της υπόθεσης.

Όλα ξεκίνησαν με ένα πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της σουηδικής εφημερίδας «Aftonbladet». Η εφημερίδα μας ενημέρωσε τη Δευτέρα (14/10) το απόγευμα για την έναρξη έρευνας για φερόμενο βιασμό που φέρεται να έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο όπου ο Κιλιάν Εμπαπέ και αρκετοί γνωστοί του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αμυντικού Νορντί Μουκιελέ, έμειναν την περασμένη εβδομάδα στη Στοκχόλμη.

Η εφημερίδα αναφέρει καταγγελία στην αστυνομία από μια νεαρή γυναίκα στις 12 Οκτωβρίου αλλά δεν αναφέρει κανέναν ύποπτο. «Η αστυνομία ανέλαβε την καταγγελία το Σάββατο αφού η γυναίκα ζήτησε βοήθεια», προσθέτει η «Aftonbladet». Η σύνδεση με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης οφείλεται μόνο στην παρουσία του στο ίδιο ξενοδοχείο την ημέρα της φερόμενης επίθεσης.

«Σοκ» με Εμπαπέ: Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος αστέρας κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
LA LIGA

09:23 - 15.10.2024

«Σοκ» με Εμπαπέ: Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος αστέρας κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Στοχευμένος σύμφωνα με πληροφορίες από τον σουηδικό Τύπο από καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική επίθεση μετά την παραμονή του στη Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες ενώ οι Αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο αστέρας της Ρεάλ, κατηγορείται για αυτές τις πράξεις.

Ερωτηθείς από την «Aftonbladet», ούτε ο εισαγγελέας που είναι υπεύθυνος για την έρευνα ούτε το περιβάλλον του φερόμενου θύματος θέλησαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με πιθανή εμπλοκή του σούπερ σταρ.

Κατηγορείται ο Μπαπέ για βιασμό;

Το θέμα παρέμεινε εκεί μέχρι που η εφημερίδα «Expressen» έριξε μια «βόμβα» το βράδυ της Δευτέρας (14/10) Σύμφωνα με τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο στόχος της σουηδικής αστυνομίας έρευνας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση» που διαπράχθηκε στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το καθορισμένο αστυνομικό τμήμα επισκέφτηκε το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο παίκτης αυτή τη Δευτέρα (14/10) προκειμένου να συγκεντρώσει τις πρώτες μαρτυρίες και πιθανά υλικά στοιχεία που ενδέχεται να προωθήσουν την έρευνα. Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, ο Εμπαπέ θεωρείται «εύλογα ύποπτος» σε αυτή την υπόθεση, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο υποψίας που προβλέπει η σουηδική νομοθεσία. Σήμερα το πρωί της Τρίτης (15/10), η «Aftonbladet» επιβεβαιώνει ότι ο αστέρας της Ρεάλ είναι πράγματι το πρόσωπο που στοχεύουν αυτές οι κατηγορίες.

Τι σημαίνει «εύλογα ύποπτος» στη σουηδική νομοθεσία;

Η ιστοσελίδα της σουηδικής αστυνομίας μας βοηθά να καταλάβουμε τι βαραίνει αυτή τη στιγμή τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γαλλίας. «Η εύλογη υποψία αντιστοιχεί στο χαμηλότερο επίπεδο υποψίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις που υποδηλώνουν έντονα ότι το άτομο διέπραξε την πράξη στην οποία αναφέρεται η υποψία».

Ωστόσο, η νομική έννοια, που εμπίπτει στο πλαίσιο της προανάκρισης, είναι πιο αδύναμη από αυτή του «ύποπτου για πιθανή αιτία», που σημαίνει ότι «οι υποψίες σε βάρος προσώπου φαίνονται αντικειμενικά δικαιολογημένες και βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία». Δεν πρόκειται για την περίπτωση του «εύλογα ύποπτου» όπου δεν εμφανίζεται η έννοια των αποδεικτικών στοιχείων. «Κατά την προκαταρκτική έρευνα, ελέγχουμε ποιος μπορεί να είναι εύλογα ύποπτος για το έγκλημα και εάν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να κινηθεί νομική διαδικασία εναντίον αυτού του ατόμου», υπενθυμίζει για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς η επεξηγηματική σημείωση της σουηδικής αστυνομίας.

Τι έκανε ο Εμπαπέ στη Σουηδία

Απελευθερωμένος από τις υποχρεώσεις του με τη εθνική Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων, ο Εμπαπέ έκανε μια απόδραση στη Στοκχόλμη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο πρώην σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν γευμάτισε το βράδυ της Πέμπτης σε ένα διάσημο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, την ώρα που οι «Μπλε» αντιμετώπιζαν το Ισραήλ, προτού ο Γάλλος αστέρας και η παρέα του διασκεδάσουν αργότερα σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Πάντως, ο Εμπαπέ φέρεται να γνώριζε ήδη το τι είχε γραφτεί για το πρόσωπό του στις σουηδικές εφημερίδες.

Πώς αντέδρασε ο Εμπαπέ

Αντιδρώντας στις πρώτες πληροφορίες που αναφέρουν την έναρξη έρευνας για υποτιθέμενο βιασμό που διαπράχθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ο Εμπαπέ έσπευσε να διαψεύσει τα «Fake News», όπως τα χαρακτήρισε, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X. «Γίνεται τόσο προβλέψιμο, την ημέρα πριν από την ακρόαση σαν τυχαία», έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018.

Ερωτηθείς εάν γνώριζαν μια καταγγελία εναντίον του Εμπαπέ, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του Γάλλου αστέρα, τόνισαν πως δεν ήξεραν το παραμικρό, διαμαρτυρόμενοι για τη διάδοση «μιας νέας συκοφαντικής φήμης». Το περιβάλλον του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ότι είναι έτοιμο να προβεί σε «όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να καταδιώξουν οποιοδήποτε πρόσωπο ή μέσα ενημέρωσης που εμπλέκονται».

Γιατί αυτή η υπόθεση αναζωπύρωσε τη κόντρα Εμπαπέ - Παρί

Βαθιά ενοχλημένος από τον υπονοούμενο από τον Κιλιάν Εμπαπέ, η Παρί Σεν Ζερμέν αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Είναι κρίμα θα διατηρήσουμε την τάξη και την αξιοπρέπειά μας», ενημέρωσε ο σύλλογος σε διάφορα Μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης και ο πρώην σύλλογος του θα συναντηθούν αυτήν την Τρίτη (15/10) ενώπιον της Μικτής Επιτροπής Προσφυγών του LFP στο πλαίσιο της οικονομικής διαμάχης μεταξύ τους. Ο παίκτης διεκδικεί 55 εκατομμύρια ευρώ για απλήρωτες οφειλές. Η Παρί Σεν Ζερμέν από την πλευρά της θα πρέπει να επικυρώσει ή να αντικρούσει τη θέση της νομικής επιτροπής η οποία είχε διατάξει, στα μέσα Σεπτεμβρίου, την γαλλική ομάδα να πληρώσει τα 55 εκατομμύρια ευρώ στον Εμπαπέ. Απόφαση του οργάνου που οδήγησε σε έφεση από τον παριζιάνικο σύλλογο.