Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ

Κιλιάν Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 09:32 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 03.09.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκλεισε σχεδόν ένα μήνα ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν κύλησαν όλα ιδανικά στα πρώτα του βήματα, ο Γάλλος αστέρας έχει ήδη ένα τρόπαιο και τρία γκολ με τη φανέλα των Μαδριλένων.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σημείωσε τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα για τη Ρεάλ μετά την εκπληκτική μεταγραφή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς βρήκε δύο φορές ον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, την περασμένη Κυριακή (01/09) απέναντι στη Μπέτις.

Για να φτάσει όμως εδώ, ο Γάλλος αστέρας είχε νωρίτερα ένα ονειρικό ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στο Super Cup αλλά κι αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες στο νέο του ξεκίνημα στη Μαδρίτη. Στις 7 Αυγούστου ο Γάλλος έφτασε στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης μετά το Euro. Μια εβδομάδα για να ανακαλύψει το προπονητικό, να γνωρίσει ους συμπαίκτες του, πριν πετάξει στη Βαρσοβία.

Στην Πολωνία, η ιστορία αγάπης ξεκινά τέλεια. Κόντρα στην Αταλάντα, ο Εμπαπέ πανηγύρισε το πρώτο του ξεκίνημα με τη φανέλα της Ρεάλ και μάλιστα με γκολ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο έκτο Ευρωπαϊκό Super Cup που κατέκτησαν οι «μερένχες».

Όμως στη Μαδρίτη όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Λίγες μέρες αργότερα η Ρεάλ έμεινε ισόπαλη με τη Μαγιόρκα (1-1) και διαβάζοντας τον τοπικό Τύπο, σχεδόν κανείς μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύλλογος βρισκόταν σε κρίση. 

«Τρία παιχνίδια χωρίς γκολ, για μένα ήταν πολλά»

Δύο ακόμη περίπλοκες εβδομάδες ξεκινούν για τον Κιλιάν Εμπαπέ και τους Μαδριλένους. Ο Γάλλος δεν μπορεί να ξεκλειδωθεί στο σκοράρισμα στη La Liga. Επιχείρησε 17 φορές σουτ στην αντίπαλη εστία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, περισσότερες από οποιονδήποτε στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, χωρίς όμως να βρει δίχτυα.

Πέρα από τον πρώην επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, όλη η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φαινόταν ότι δεν ήταν και στην καλύτερη της φόρμα. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια συζήτηση στα Μέσα ενημέρωσης της Μαδρίτης: Μπορούν ο Βινίσιους και ο Εμπαπέ να παίξουν μαζί; Οι θέσεις των δύο παικτών είναι συχνά πολύ κοντά, και μέχρι στιγμής παλεύουν για μία θέση στο αρχικό σχήμα

Μακριά όμως από το «Μπερναμπέου», στην προπόνηση, οι δύο παίκτες είχαν άψογη συνεργασία στις προπονήσεις, ήταν ευδιάθετοι και ο Εμπαπέ φαινόταν πως έμπαινε όλο και περισσότερο στο κλίμα της νέας του ομάδας. μέρες.

«Ήταν μια υπέροχη στιγμή. Ήλπιζα να σκοράρω σε αυτό το θρυλικό γήπεδο, το οποίο θεωρώ το καλύτερο στον κόσμο. Αισθάνομαι υπέροχα εδώ. Το έχω πει Από τότε που έφτασα, είμαι χαρούμενος. Για μερικούς παίκτες, τρία παιχνίδια χωρίς γκολ μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά για μένα ήταν πολλά. Ωστόσο, η υποστήριξη από τον σύλλογο και τους οπαδούς ήταν απίστευτη. Μου δίνει την αυτοπεποίθηση να δώσω τα πάντα για αυτός ο σύλλογος και το σήμα του», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα ο Εμπαπέ.

Η ώρα για το Champions League

Μετά από τρεις αγωνισιτκές πρωταθλήματος, η Ρεάλ έχει μόλις μία νίκη για δύο ισοπαλίες, και ήδη τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. Αλλά στο κλαμπ ο Κάρλο Αντσελότι είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρει γρήγορα λύσεις, και βέβαιος ότι το δίδυμο Βινίσιους - Εμπαπέ θα λειτουργήσει, με τον Γάλλο να σκοράρει γκολ.

Κόντρα στη Μπέτις, ο Γάλλος αστέρας φάνηκε ότι βρήκε τον καλό του εαυτό, σκοράροντας δύο φορές και πανηγυρίζοντας τα πρώτα του τέρματα στη La Liga. «Έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Φεύγουμε για τη διακοπή με καλά συναισθήματα. Δεν είμαστε ακόμα στο καλύτερο μας επίπεδο φυσικά, αλλά θα έρθει σιγά σιγά», λέει ικανοποιημένος ο Κάρλο Αντσελότι μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο σοβαρά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι «μερένχες» θα κάνουν ένα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Σοσιεδάδ. Λίγες μέρες αργότερα, θα είναι τότε το μεγάλο ντεμπούτο του Εμπαπέ με τη φανέλα των Μαδριλένων στο Champions League, κόντρα στη Στουτγάρδη. Ένα νέο κεφάλαιο για τον Γάλλο, του οποίου η ιστορία με τη Ρεάλ μόλις αρχίζει.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!