Το «μπαμ» έγινε αλλά η Παρί εξακολουθεί να χρωστάει χρήματα στον Εμπαπέ

Νασέρ Αλ Κελαϊφί & Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Το «μπαμ» έγινε αλλά η Παρί εξακολουθεί να χρωστάει χρήματα στον Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 11:04 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 04.06.2024

Η επισημοποίηση της μεταγραφής του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έλυσε τη διαφωνία μεταξύ του παίκτη και της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δεν πλήρωσε τον μισθό του στον παίκτη τον Απρίλιο.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (03/06) ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά η ιστορία μεταξύ του παίκτη και της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει τελειώσει, πρώτα απ' όλα επειδή το συμβόλαιο του παίκτη εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αλλά κυρίως λόγω της οικονομικής διαμάχης μεταξύ του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018 και του συλλόγου.

Παραμένει απλήρωτος

Η προέλευση αυτής της διαμάχης χρονολογείται από την απόφαση του Κίλιαν Εμπαπέ να μην ενεργοποιήσει την επιλογή του ενός επιπλέον έτους στο συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2023. Αφού την ειδοποίησε με επιστολή στον σύλλογο, ο Γάλλος αστέρας εκδιώχθηκε από την επαγγελματική ομάδα τον Ιούλιο, έχασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοδείας στην Ασία και του πρώτου αγώνα της Ligue 1 με τη Λοριάν.

Αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα μετά από συζήτηση με τον πρόεδρό του Νασέρ Αλ Κελαϊφί και την υπόσχεση να μην βλάψει οικονομικά τον σύλλογο κατά την αποχώρησή του. Ως εκ τούτου, ο Εμπαπέ είχε παραιτηθεί από το μπόνους επιβράβευσης 80 εκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, ο Εμπαπέ έγινε αμέσως ξανά αδιαμφισβήτητο μέλος της ομάδας μέχρι την ανακοίνωση τον Φεβρουάριο, στους διοικούντες, στους συμπαίκτες του και στο επιτελείο, της αποχώρησής του στο τέλος της σεζόν. Στον αγωνιστικό κομμάτι βέβαια, ο Λουίς Ενρίκε είχε μειώσει δραστικά τον χρόνο συμμετοχής του.

Πηγές στην Ισπανία και τη Γαλλία αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο παριζιάνικος σύλλογος ήθελε να το πληρώσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Επισήμως, ο παριζιάνικος σύλλογος το διέψευσε. Έκτοτε, η Παρί Σεν Ζερμέν έλαβε άλλα μέτρα αποφασίζοντας να μην πληρώσει τον μισθό του Εμπαπέ για τον μήνα Απρίλιο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαπραγματεύσεις για την ανάκτηση χρημάτων. Παρ' όλα αυτά, το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε ένα θυελλώδες κλίμα μιας και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τις οικονομικές διαφορές.