«Καθάρισε» με Κβαρατσχέλια η Νάπολι και πάτησε κορυφή!

Ο Κβαρατσχέλια σκοράρει και πανηγυρίζει για τη Νάπολι - Φωτ. IMAGO

«Καθάρισε» με Κβαρατσχέλια η Νάπολι και πάτησε κορυφή!

Κώστας Τόπας 15:40 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 20.10.2024

Η Νάπολι αν και τα βρήκε σκούρα, τελικά κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης απέναντι στην Έμπολι, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Ενα γκολ του Χβίτσα Κβαρατσχέλια, ήταν αρκετό για τη προκειμένου να επικρατήσει της Έμπολι με 1-0 και να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της Serie A, με 19 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γιουβέντους, η οποία ακολουθεί με ένα βαθμό λιγότερο.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος Έμπολι είχε μπει καλύτερα και πίεσε την αντίπαλό της, ώστε να φτάσει πρώτη στην επίτευξη ενός τέρματος. Δίχως όμως αποτέλεσμα, μιας και η Νάπολι του Αντόνιο Κόντε ήταν απόλυτα προετοιμασμένη, δίχως όμως και να απειλεί μπροστά. Μοιραία το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Η Γιουβέντους το επιβεβαίωσε: Τέλος ο Πογκμπά
SERIE A

09:16 - 20.10.2024

Η Γιουβέντους το επιβεβαίωσε: Τέλος ο Πογκμπά

O Αθλητικός Διευθυντής της Γιουβέντους, Κριστιάνο Τζιουντόλι, γκρέμισε τις όποιες ελπίδες είχε ο Πολ Πογκμπά για να παίξει ξανά στον σύλλογο, δηλώντας το Σάββατο πως η ομάδα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι ανέβασε ρυθμούς, καθώς γνώριζε πόσο πολύτιμο ήταν το τρίποντο στην έδρα της Έμπολι. Λουκάκου, Κβαρατσχέλια και Πολιτάνο ανέβασαν ταχύτητα και πίεσαν για το γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στην ομάδα τους

Τελικά αυτό ήρθε στο 63ο λεπτό του αγώνα. Ο Πολιτάνο κέρδισε πέναλτι. Διαιτητής και VAR επέδειξαν την εσχάτη των ποινών και ο Κβαραχτσέλια δεν έχασε την ευκαιρία. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την Νάπολι. Οσο κυλούσαν τα λεπτά, η Έμπολι δεν μπόρεσε να ανεβάσει την πίεση της και στο τέλος γνώρισε την ήττα.

Μετά το 1-0 της Νάπολι, οι «παρτενοπέι» έφτασαν στην κορυφή με 19 βαθμούς, ενώ η Έμπολι έμεινε στους 10, ούσα 11η στη Serie A. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αντιμετωπίζει την Λέτσε (26/10, 16:00), ενώ η Έμπολι φιλοξενείται από την Πάρμα (27/10, 13:30).