Εμβιλά: «Στη Ρωσία ήμουν εκατομμυριούχος με κατάθλιψη, το ποδόσφαιρο ήταν η διέξοδός μου στα δύσκολα»

Γιαν Εμβιλά

i

© Intime

Εμβιλά: «Στη Ρωσία ήμουν εκατομμυριούχος με κατάθλιψη, το ποδόσφαιρο ήταν η διέξοδός μου στα δύσκολα»

Sportal newsroom 20:29 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:29 - 13.10.2024

Ο Γιν Εμβιλά μίλησε για την περίοδο της ζωής του όπου περνούσε κατάθλιψη παρόλο που έπαιρνε εκατομμύρια στη Ρωσία.

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Γιαν Εμβιλά έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο γαλλικό Μέσο, «Ouest-France» και αρχικά αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του στην Αμιάν, αλλά και την κατάθλιψη που πέρασε κατά τη θητεία του στη Ρουμπίν Καζάν.

«Η Αμιάν με ανακάλυψε στο πάρκο ενός τσίρκου, όταν ήμουν 9 ετών. Εκείνη την περίοδο έμενα σε ένα άσυλο κακοποιημένων γυναικών μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ήταν δύσκολα, αλλά θυμάμαι καλές στιγμές γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου, αλλά κυρίως η διέξοδος μου, το μόνο μέσο που είχα για να δραπετεύω.

O Ροντινέι κάνει τις βόλτες του στο Ναύπλιο και οι περαστικοί τον προσκυνούν
SPORT+

12:30 - 13.10.2024

O Ροντινέι κάνει τις βόλτες του στο Ναύπλιο και οι περαστικοί τον προσκυνούν

Το ειδυλλιακό Ναύπλιο αποφάσισε να επισκεφτεί ο Ροντινέι μαζί με την σύντροφό του, η οποία ανέβασε ένα story όπου υπό τους ήχους της Δέσποινας Βανδή, ένας θαυμαστής πέφτει στα πόδια του Βραζιλιάνου για να τον προσκυνήσει.

Παρότι έγινα επαγγελματίας, δεν μπορούσα να βοηθήσω οικονομικά την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου είχε πληρεξούσιο και αν πληρωνόμουν στις 5 του μήνα, τότε μία-δύο μέρες αργότερα τραβούσε όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό μου. Ο πατέρας μου, μου τα έπαιρνε όλα, βίωσα πολύ δύσκολες καταστάσεις μαζί του. Έπρεπε να πηγαίνω στο ΑΤΜ στις 00:01, όταν θα έπεφτε ο μισθός μου για να μπορέσω να σηκώσω χρήματα και να βοηθήσω την μητέρα μου.

Όταν πήγα στην Ρωσία έπαιρνα 500.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε δύο μήνες έγινα εκατομμυριούχος. Ωστόσο, έγινα ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη την ημέρα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

Στη συνέχεια ο πρώην Γάλλος μέσος μίλησε για τη νίκη του απέναντι στην κατάθλιψη αλλά και το τηλεφώνημα με τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον ιδιοκτήτη της Καέν, για να τον πάρει στην ομάδα του.

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά και μου εξήγησε ότι με θέλει για να εξελίξω το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του. Ήξεραν ποιος είμαι σε ανθρώπινο επίπεδο, ήξεραν τι παίκτης είμαι, είδαν ότι είχα παίξει 140 παιχνίδια σε τρεις σεζόν με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος», πρόσθεσε.