Επιστροφή στα θρανία: Ο Γιαμάλ και άλλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες σχολικής ηλικίας

Επιστροφή στα θρανία: Ο Γιαμάλ και άλλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες σχολικής ηλικίας

Κώστας Τόπας 12:00 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 11.09.2024

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στο άνθος της ηλικίας τους κι έχουν ήδη κλέψει τις παραστάσεις με τις επιδόσεις τους εντός γηπέδων, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα (11/09) στην Ελλάδα με το πρώτο κουδούνι να χτυπά για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές σηματοδοτώντας το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρώτη ημέρα έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό και στη συνέχεια οι μαθητές προμηθεύτηκαν τα βιβλία τους. Ωστόσο, μπορεί το κουδούνι να μην χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης, ωστόσο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές - αστέρες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα μπορούσαν να καθίσουν και πάλι στα θρανία.

Κι όμως: Ο Εμπαπέ είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα πριν τη Ρεάλ - Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή
LA LIGA

11:17 - 11.09.2024

Κι όμως: Ο Εμπαπέ είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα πριν τη Ρεάλ - Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή

Το 2022, ο Κιλιάν Εμπαπέ ήθελε απεγνωσμένα να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε τέτοιο σημείο που είχε συμφωνήσει με ομάδα, η οποία προσέφερε 200 εκατομμύρια ευρώ στους Παριζιάνους για να τον αποκτήσουν.

Πρώτος και καλύτερος; Ο Λαμίν Γιαμάλ. Στα 17 του χρόνια, ο αστέρας της Μπαρτσελόνα μπορεί δικαίως να αποκαλείται το μεγαλύτερο ταλέντο στον πλανήτη. Το είδατε μόνοι σας το καλοκαίρι το τι κατάφερε να κάνει στα γήπεδα της Γερμανία στο Euro.

Έπαιξε 50 φορές στην πρώτη του πλήρη σεζόν, όχι επειδή η Μπαρτσελόνα θέλει απεγνωσμένα να «χτίσει» έναν νέο Λιονέλ Μέσι – αλλά επειδή ήδη είναι απολύτως απαραίτητος. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία. Στα 17 του χρόνια πάντως, το σχολείο περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον Γιαμάλ...

Πέρα όμως από τον νεαρό αστέρα των «μπλαουγκράνα», υπάρχει και ο Έντρικ. Ναι, στα 18 του πλέον αλλά σίγουρα ο Βραζιλιάνος έχει ανοικτές εκκρεμότητες με την σχολική εκπαίδευση. Η ιστορία πάντως θα μείνει στην ιστορία - όπως κι αν τελειώσει. Ο Έντρικ πέτυχε 165 γκολ σε 169 αγώνες για τις ομάδες νέων της Παλμέιρας, έγινε το νεότερο αστέρι της σάμπα της Βραζιλίας από τον Ρονάλντο το '94 και υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και όλα αυτά πριν κλείσει τα 18. Έγινε ο νεότερος σκόρερ του Γουέμπλεϊ (θα ήταν περήφανος ο Σερ Μπόμπι). Έκλαψε στα αποκαλυπτήρια του στο «Μπερναμπέου» και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

Κι αν χαμηλώσουμε τον μέσο όρο ηλικίας, θα πάμε στον Φραντσέσκο Καμάρντα. Το 16χρονο wonderkid της Μίλαν. Tο παιδί-θαύμα των ακαδημιών των «ροσονέρι» και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του, με τις αδιανόητες επιδόσεις του. Σε τρία χρόνια ο νεαρός φορ σημείωσε λίγο περισσότερα από 480 γκολ (483 σε 87 αγώνες) που έπαιξε με τους συνομηλίκους του.

Δηλαδή σκοράρει 5,5 γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι, κάνοντας την αγωνία των φίλων της Μίλαν ακόμα μεγαλύτερη για το άμεσο μέλλον του συλλόγου. Επιπλέον, ο Καμάρντα έχει συνεισφέρει με επτά γκολ και δύο ασίστ σε 13 αγώνες με την ομάδα Primavera της Μίλαν αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των τριών στο UEFA Youth League. Για να δούμε αν θα έχει ανάλογες επιδόσεις και στο σχολείο...

Κι επειδή νωρίτερα λέγαμε για τον Λαμίν Γιαμάλ, στην Μπαρτσελόνα, η... νεολαία δεν μπορεί να περιμένει. Μετά τους Πέδρι και Γκάβι ο καταλανικός σύλλογος έφερε πριν από μερικούς μήνες στο φως ένα νέο «wonderkid» από τη Λα Μασία, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των «16» του Champions League. Για την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, ο αμυντικός Πάου Κουμπαρσί εξελέγη παίκτης του αγώνα με τη Νάπολι (3-1) και κέρδισε το χειροκρότημα όλων.

«Όταν έχει την μπάλα, ο καρδιακός μου ρυθμός δεν επιταχύνεται», αντέδρασε ο Τσάβι μετά την πρόκριση. «Αυτή είναι η καλύτερη ποιότητα του Κουμπαρσί, ένα 17χρονο παιδί που είναι ήρεμο όταν έχει την μπάλα και που όταν πρέπει να παίξει απευθείας, το κάνει με ευφυΐα. Είναι υπέροχος». Για την ιστορία, ο Κουμπαρσί επέκτεινε το συμβόλαιό του ,με την Μπαρτσελόνα και υπέγραψε μέχρι το 2027 με τη ρήτρα αποδέσμευσης να φτάνει στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ!

Και θα κλείσουμε την πεντάδα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν σε εκκρεμότητα τις σχολικές τους υποχρεώσεις, με τον Λένι Γιόρο. Ναι μεν βρίσκεται στα 18 του, αλλά ο Γάλλος στόπερ κατάφερε να κάνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάλει από τα ταμεία της 55 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Έρικ Τεν Χαχ έχτισε μια ομάδα εντυπωσιακών νεαρών ταλέντων, καθώς θέλει να βελτιώσει την όγδοη θέση της ομάδας του στην Premier League την περασμένη σεζόν.

Σύμφωνα με τη «Marca», ο 18χρονος επέλεξε να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γουνάιτεντ αντί της Ρεάλ λόγω του σημαντικά υψηλότερου οικονομικού τους πακέτου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γιόρο έκλινε προς την προσφορά της ομάδας της Premier League ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ έναντι της πρότασης των Μαδριλένων, των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!