Ενδεκάδα της ΑΕΚ που κερδίζει... αλλάζει

Ενδεκάδα της ΑΕΚ που κερδίζει... αλλάζει

Κώστας Τσίλης 11:31 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 14.08.2024

Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά ο Αλμέιδα ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές για το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή πέρασε με μια σπουδαία νίκη μέσα από το Φάληρο. Και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα. Θεωρητικά λοιπόν, θα μπορούσαν να ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις για να ισχύει αυτός ο άγραφος νόμος περί ενδεκάδας που κερδίζει και δεν αλλάζει. Όμως πρακτικά στην φετινή ΑΕΚ του Αλμέιδα, αυτό δεν ίσχυσε σχεδόν καθόλου. Πολύ περισσότερο τώρα, που ανά τρείς μέρες υπάρχουν παιχνίδια με τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι και χρειάζονται φρέσκα πόδια. 

Στο αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα θέλει να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Χωρίς ωστόσο να αλλάξει τον σχηματισμό. Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γενς Γιόνσον διεκδικούν τις δυο θέσεις των βασικών στα χαφ. Ο Δανός ως εξάρι μπροστά από τα στόπερ, αντί του Σιμάνσκι που ξεκίνησε στο Φάληρο. Και ο Μάνταλος δίπλα στον Γιόνσον ως οκτάρι, στον ρόλο που είχε ο Πινέδα με τον Ολυμπιακό. 

Αν ο Αλμέιδα υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές, ο Μεξικανός θα μετακινηθεί λίγο πιο μπροστά στον άξονα και θα πάρει την θέση του Τσούμπερ σε ρόλο ελεύθερο, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Με τον Ελβετό να μένει στον πάγκο. Ο Γκατσίνοβιτς θα παραμείνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης αλλά στα δεξιά ο Άμραμπατ διεκδικεί θέση βασικού αντί του Ελίασον. Ενώ δεν αποκλείεται κάποια αλλαγή να υπάρξει και στο κέντρο της άμυνας.